Lukas Hradeckylta suorat sanat ex-valmentajastaan: ”Ei välttämättä ihan lempi-ihmiseni”

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Huuhkajien maalivahdilla Lukas Hradeckylla ja Bayer Leverkusenilla on edessään lauantaina hyvin haastava vierasreissu Saksan Bundesliigassa.

Leverkusen joutuu kovaan paikkaan, kun se vierailee suuren mestarisuosikin Borussia Dortmundin kotistadionilla Signal Iduna Parkilla.

Joukkueet ovat kolmen sarjapelin jälkeen peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa. Leverkusen on kerännyt seitsemän pistettä, Dortmund pinnan vähemmän.

Huuhkajien maalilla viime viikon molemmissa EM-karsintaotteluissa ensin Kreikkaa ja sitten Italiaa vastaan torjunut Hradecky, 29, tietää, että lauantaina on paljon pelissä. Tilanne on käytännössä se, että jos Leverkusen haluaa taistella yhä kovemmin tällä kaudella Saksan mestaruudesta, voitto olisi otettava.

– Tietyllä tapaa joo. Jos haluamme pysyä kärjen tuntumassa läpi kauden, niin kyllä näitä olisi suotavaa voittaakin. Ja jos joskus halutaan uneksia vielä jostain pystin voittamisesta, niin kyllä nämä ovat sellaisia pelejä, mitkä auttaisivat työntämään meitä siihen suuntaan, Hradecky sanoi Suplan Bundes-Luke podcastissaan.

– Ei ole mielestäni parempaa paikkaa törmätä ja pelata Dortmundia vastaan. Ollaan nyt ainakin vielä niitä edellä sarjataulukossa ja aloitettu kausi vähän paremmin.

Dortmundin edellisessä sarjapelissä nähtiin jättiyllätys, kun piskuinen nousijajoukkue Union Berlin kukisti keltapaidat kotonaan 3-1.

– En tiedä mitä siellä tapahtui. Heilläkin on varmaan vähän takaisinmaksettavaa. Mutta aina maajoukkuetauon jälkeen heilläkin on varmaan vaikeaa, kun monet ovat olleet reissuissa. Aika monta muuttujaa on lauantaina varmasti.

Viime kaudella Hradecky joutui nöyrtymään Dortmundia vastaan seitsemästi kahdessa ottelussa. Dortmund voitti molemmat väännöt.

Nyt on revanssin paikka.

– Nyt meni Italiaa vastaan kaksi (omiin), mutta sitä ennen näytti ihan hyvältä. Jos nyt päästään lähemmäs nollaa kuin seiskaa, olen tyytyväinen mies, Hradecky heitti.

Maaleja hän uskoo nähtävän myös lauantaina.

– Siinä on kaksi aika hyökkäävää ja laadukasta joukkuetta. En usko, että se nollanolla tulee päättymään. Veskaritkaan eivät ole niin hyviä. Varmasti viihdyttävä matsi.

”Siitä kaverista ei tarvitse puhua”

Dortmundin ja Leverkusenin klo 16.30 käynnistyvä kohtaaminen ei ole ainoa Saksan jalkapalloilun huippupeli lauantaina. Illalla klo 19.30 alkavassa ottelussa sarjajohtaja RB Leipzig saa vieraakseen hallitsevan mestarin Bayern Münchenin, joka on toisena kahden pisteen päässä.

Hoffenheimissa läpimurtonsa huipulle tehnyt ja täksi kaudeksi Leipzigin päävalmentajaksi tullut Julian Nagelsmann, 32, on saanut joukkueensa hyvään iskuun. Hradecky ei ole jutellut tuttujen pelaajien kanssa nuoresta valmentajasta sen enempää, mutta tietää, että kyseessä on moderni luotsi, jonka palveluksista oli kiinnostuttu laajalla säteellä.

– Taktiikkanero, ja tehnyt kyllä hyvää jälkeä. Sai nostettua Hoffenheimin Mestarien liigaan ja saanut ulkoisesti aika hyvin asioita aikaan, ja varmasti pelaajatkin tykkäävät.

– Ehkä vähän jopa mielenkiintoinen valinta tuo Leipzig loppupeleissä. Ottajia olisi varmasti ollut isommissakin seuroissa. Mutta ihan hyvä valinta. Kolme peliä ja kolme voittoa, niin mikäs siinä, Hradecky arvioi.

Bayernin penkin päässä on Hradeckylle tuttu mies Niko Kovac, joka luotsasi suomalaismolaria Eintracht Frankurtissa. Kovac siirtyi Bayernin päävalmentajaksi kesällä 2018.

– Siitä kaverista ei tarvitse puhua sen enempää. Toivotaan, että Leipzig voittaa, Hradecky sanoi tylynä ja jatkoi:

– Ihan hyvä koutsi, mutta ei välttämättä ihmisenä ihan lempi-ihmiseni.

Kaikki Bundesliigan ottelut näkyvät suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Christos Zavros

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS