Man Cityllä on historian kallein jalkapallojoukkue – miljardin euron raja rikki

© Kuva: Getty Images

Englannin Valioliigan hallitsevalla mestarilla Manchester Cityllä on kasassa kaikkien aikojen kallein joukkue jalkapallon historiassa, selviää sveitsiläisen tutkimusyhtiö CIES Football Observatoryn tutkimuksesta.

City on käyttänyt joukkueeseensa 1,014 miljardia euroa. Seuraavaksi kalleimmat joukkueet löytyvät Ranskan suurseuralta Paris Saint-Germainilta (913 milj. €) ja espanjalaisjätti Real Madridilta (902 milj. €).

CIES:n tutkimuksesta näkee hyvin, kuinka erilaisilla budjeteilla joukkueet saattavat operoida saman sarjan sisällä. Esimerkiksi Real Madrid on käyttänyt joukkueeseensa 148-kertaisen summan verrattuna Mallorcaan, jolla on Espanjan La Ligan halvin joukkue.

Keskimäärin kalleimmat joukkueet löytyvät Valioliigasta. Englannin pääsarjassa yksi joukkue on koottu keskimäärin 345 miljoonalla eurolla.

Kalleimmat joukkueet (miljoonaa euroa)

1. Manchester City, Englanti – 1 014

2. Paris Saint-Germain, Ranska – 913

3. Real Madrid, Espanja – 902

4. Manchester United, Englanti – 751

5. Juventus, Italia – 719

6. Barcelona, Espanja – 697

7. Liverpool, Englanti – 639

8. Chelsea, Englanti – 561

9. Atlético Madrid, Espanja – 550

10. Arsenal, Englanti – 498