Megan Rapinoeta syytetään seksismistä – Yhdysvaltojen tähtipelaaja vitsaili ”söpöstä” Virgil van Dijkista

© Kuva: Getty Images
Serie A:ssa Torino - Parma! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Yhdysvaltojen maajoukkueen ja Reign FC:n tähtipelaaja Megan Rapinoe valittiin maanantaina Fifan palkintogaalassa vuoden parhaaksi naisjalkapalloilijaksi.

Rapinoe, 34, oli ratkaisevassa roolissa, kun Yhdysvallat voitti tänä kesänä maailmanmestaruuden Ranskan kisoissa, jossa hänet valittin turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Hän on tullut jalkapallotaitojensa lisäksi tunnetuksi siitä, että hän on käyttänyt asemaansa julkisuuden henkilönä ja huippu-urheilijana ottaakseen kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Maanantaina Rapinoe piti Italian Milanossa gaalayleisölle puheen, jossa hän puhui mm. rasismista, homofobiasta ja naisten jalkapallon tasa-arvoon liittyvistä ongelmista. Lisäksi hän pyysi kollegojaan liittymään hanakammin yhteiskunnallisiin keskusteluihin.

Aktivismistaan tunnettu Rapinoe on saanut myös kritiikkiä eräästä maanantaisesta kommentistaan, joka on tulkittu seksistiseksi.

Ennen gaalan alkua häneltä kysyttiin, kenen tulisi voittaa vuoden parhaan miespelaajan palkinto, jolle olivat ehdolla Lionel Messi, Virgil van Dijk ja Cristiano Ronaldo. Pysti meni Messille, mutta Rapinoe olisi valinnut van Dijkin. Hänen perustelujaan ei ole kuitenkaan katsottu hyvällä.

– Varmaankin Virgilin [pitäisi voittaa], koska hän on niin söpö, Rapinoe vastasi naureskellen toimittajan kysymykseen.

Sosiaalisessa mediassa on pohdittu, millainen kohu olisi aiheutunut, jos miespuolinen pelaaja olisi puhunut vastaavasti naispuolisesta pelaajasta.

Ihmetystä on herättänyt myös hänen maajoukkuekaverinsa Alex Morganin vastaus samaan kysymykseen. Videolla Rapinoen vieressä seisova Morgan sanoo, että ”maailmanmestari” van Dijkin tulisi voittaa. Van Dijkin edustama Hollanti ei ole kuitenkaan koskaan voittanut MM-kisoja. Hollannin miesten maajoukkue pelasi kesäkuussa Uefa Nations Leaguen lopputurnauksessa, jossa se hävisi finaalissa Portugalille 0-1.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Serie A:ssa Torino - Parma! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!