Naisten suomenmestaruus katkolla suorassa TV-ottelussa – KuPS värväsi koko kauden poikia vastaan pelanneen huippulupauksen

© Kuva: Juha Tamminen

Vaikka HJK:n miesjoukkueen kausi 2019 on mennyt surkeasti alakanttiin, saatetaan Klubi-perheessä juhlia suomenmestaruutta tänään lauantaina. HJK:n naisilla on mahdollisuus palata Naisten liigassa mestaruuskantaan, kun se kohtaa Töölössä Telia 5G Areenalla KuPS:n kello 14 alkaen. Ottelu on nähtävissä myös suorana lähetyksenä Yle TV2:lla klo 13.50 alkaen.

HJK voitti jo kesäkuussa Suomen Cupin, mutta voitolla se voi aloittaa myös tuplamestaruusjuhlat. Vähempikin riittää, ellei Honka voita samaan aikaan Tikkurilan Palloseuraa. HJK:n edellisestä mestaruudesta onkin jo kulunut aikaa, sillä viimeksi Klubi voitti naisten suomenmestaruuden vuonna 2005.

Ottelu on samalla ”Sanoista teoiksi” -kampanjapeli. Stadionille toivotaan runsaslukuista yleisöä, ja otteluun pääsee sisään muun muassa HJK:n miesjoukkueen kausikortilla sekä KuPS:n kausikortilla. Ilmainen sisäänpääsy edellyttää etukäteen rekisteröitymistä Palloliiton kotisivuilla.

KuPS:n naisjoukkue on toteuttanut sanoista teoiksi -sanomaa hienosti, sillä alun perin joukkueen piti pelata tällä kaudella Ykköstä. KuPS sai kuitenkin paikan pääsarjasta PK-35 Vantaan jäätyä lisenssittä, ja joukkue on nyt sarjassa hienosti viidentenä, edelleen mukana pronssitaistelussa.

Ensi kauden joukkueeseensa KuPS kiinnitti jo tällä viikolla merkittävän vahvistuksen. Kuopiolaisjoukkueen vahvuuteen liittyy joulukuun alussa 18-vuotias maalivahtilupaus Emma Immonen.

Immonen debytoi Naisten liigassa jo 16-vuotiaana PK-35 Vantaassa, ja pelasi kahden kauden aikana vantaalaisten riveissä kaikkiaan 17 pääsarjaottelua. Hän kuuluu myös Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen ja oli vuonna 2018 mukana alle 17-vuotiaiden EM- ja MM-turnauksissa.

Tämän kauden Immonen on pelannut poikia vastaan PK-35:n jäätyä liigalisenssittä. Hän on on pelannut koko kauden Mäkelänrinteen urheilulukion akatemiajoukkueessa, joskin esiintyen toukokuussa kolmen ottelun lainapestin ajan myös Naisten liigan IK Myranissa.

– Päädyin valitsemaan KuPS:n ensi kauden seurakseni, koska olen kuullut seuran toiminnasta paljon hyvää. Jo tämän kauden tulokset kertovat, että seurassa tehdään paljon asioita oikein. Kuopion Palloseura pystyy varmasti tarjoamaan laadukkaat olosuhteet sekä harjoitteluun että pelaamiseen ja näin ollen pystyn kehittymään pelaajana, Immonen kertoi siirrostaan KuPS:n kotisivuilla.

– Toiselle paikkakunnalle muutto tuntuu tässä vaiheessa uraani oikealta, koska pitkällä tähtäimellä tavoitteeni ovat ulkomaan kentillä.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.