Näkökulma: Kun keho ei enää kestä – yksi jalkapallon upeimmista titaanien taisteluista kääntymässä ehtoon puolelle

© Kuva: Getty Images
HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Viimeiset reilu kymmenen vuotta on ollut jalkapallossa aikaa, jolloin kaksi pelaajaa, Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi, ovat olleet täysin omaa luokkaansa. Tuo valtakausi on kääntymässä hiljalleen ehtoon puolelle.

Hätäisimmät ovat varmasti jo tässä vaiheessa lähettämässä palautetta, ettei toimittaja tiedä mistään mitään. Se kertoo entistä enemmän siitä, kuinka suuria pelaajia Messi ja Ronaldo ovat jalkapallolle yhä tänäkin päivänä. Ikä on kuitenkin muutakin kuin vain numero.

Ronaldo ja Messi ovat joutuneet jättämään entistä enemmän pelejä väliin rasituksen tai loukkaantumisten takia. Messi loukkasi itsensä Villarrealia vastaan viikolla käydyssä ottelussa, juuri kun hän oli kuntoutunut edellisestä vammasta. Messin sanat fysioterapeutille kesken ottelun kuvastavat todella monen jalkapalloa seuraavan tuntemuksia: ”En voi taas hajota”.

Ronaldo sen sijaan joutui olemaan sivussa viikolla pelatusta Brescia-ottelusta vamman takia. Huuhkajien maalivahti Jesse Joronen odotti kuola valuen CR7:n kohtaamista, mutta sitä ei ainakaan vielä tapahtunut.

Teräsmiehet ovat pelanneet täysin käsittämättömiä ottelumääriä viimeisten vuosien aikana ja tehneet vieläpä täysin käsittämättömiä tehoja. Jalkapallon seuraajat ympäri maailman ovat saaneet nauttia täysin poikkeuksellisesta parivaljakosta.

En uskalla verrata Ronaldoa tai Messiä esimerkiksi Peléen tai Diego Maradonaan, koska en heidän edesottamuksia ollut todistamassa omin silmin. Jalkapallon evoluutio on myös tehnyt pelistä hyvin erilaista. Selvää on kuitenkin se, että Messi ja Ronaldo tulevat jäämään historiankirjoihin todella suurina pelaajina, joista kirjoitetaan vielä senkin jälkeen, kun aika heistä jättää.

En väitä, että Ronaldo ja Messi olisivat putoamassa tällä sekunnilla maailman huipulta, en todellakaan. Väitän kuitenkin, että miesten parhaat päivät on nähty. Kumpikin tulee yhä edelleen paukuttamaan maaleja ja tekemään upeita suorituksia kentällä, mutta tarinan keskiaukeama on jo ohitettu.

Kumpi on maailman paras, Messi vai Ronaldo? Kysymys, johon jokaisella on oma valistunut mielipiteensä. Lähivuosina kysymys kuuluu enintään, kumpi on parempi?

Nauttikaamme siis vielä näistä kahdesta jalkapallon supersankarista, sillä samanlaisia ei välttämättä enää koskaan tule.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!