Onko Barcelona riippuvainen Lionel Messistä? Hälyttävä tilasto kertoo argentiinalaisen merkityksestä

© Kuva: Getty Images
Villa - Hammers maanantaina! Lunasta mojova talletusbonus!

Barcelona on joutunut pelaamaan kauden kolme ensimmäistä ottelua ilman ykköstähteään ja kapteeniaan Lionel Messiä, joka kärsii pohjevaivasta.

Katalonialaisten kausi on käynnistynyt ailahdellen ilman argentiinalaistähteä, sillä se on voittanut vasta yhden pelin ja pelannut kerran tasan.

Pian onkin aiheellista kysyä, onko Barcelona riippuvainen 32-vuotiaasta Messistä. Argentiinalaiskipparin merkitystä ei voi korostaa liikaa, sillä hän teki viime kaudella yli kolmasosan Barcelonan maaleista Espanjan La Ligassa ja syötti lisäksi 15 osumaa ollen siten suoraan mukana noin 57 prosentissa joukkueensa maaleista.

Barcelona on voittanut vain yhden ottelun kahdeksasta viimeisimmästä pelistä, jotka se on pelannut ilman Messiä. Tuo voitti tuli viime viikolla lukemin 5-2 Real Betisiä vastaan.

Huolestuttava tilasto sai alkunsa viime vuoden marraskuussa, kun Barcelona pelasi Mestarien liigassa 1-1-tasapelin Internazionalea vastaan. Tuolloin Messi oli sivussa murtuneen käden takia.

Tuon illan jälkeen Barcelona on hävinnyt neljä ottelua ja pelannut kahdesti tasan ilman Messiä.

Radiokanava RAC1 kertoi viime keskiviikkona, että Messi saattaa olla sivussa vielä kuukauden pohjevammansa takia.

Villa - Hammers maanantaina! Lunasta mojova talletusbonus!
Edellinen artikkeliGlen Kamara on Rangersin avauksessa Skotlannin suurderbyssä – voittajalle luvassa paikka sarjakärjessä
Seuraava artikkeliKTP – EIF: Keskikasti kohtaa