Pikkuhuuhkajat hiljensi tuoreet maailmanmestarit – ”Jokainen halusi tehdä sen työn joukkueen eteen”

© Kuva: Juha Tamminen
Chelsea haastaa Bayern Münchenin UCL:ssä! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue aloitti perjantaina EM-karsintansa loistavalla tuloksella, kun se kaatoi Ukrainan vieraissa 2-0.

Vastustaja ei ollut helpoimmasta päästä, sillä Ukrainan joukkueessa oli useita pelaajia, jotka olivat tänä kesänä voittamassa maailmanmestaruutta alle 20-vuotiaiden ikäluokassa. Kesäkuun loppuottelussa Ukraina kukisti Etelä-Korean 3-1.

Pikkuhuuhkajien maaleista vastasivat Benjamin Källman ja Onni Valakari, jonka osuma syntyi pilkusta.

– Nyt oli varma paikka tehdä maali ja tiesin, että maali olisi tärkeä. Onneksi tein. Mutta se koko joukkueen työ mikä tehtiin, se oli tosi kova juttu. Se oli se, mikä ratkaisi tänään, Valakari kommentoi Palloliiton sivuilla.

– Tiesimme, kun tulimme tänne, että Ukraina on tosi kova joukkue. U20 maailmanmestarit, ja heillä oli vielä paljon pelaajia siitä joukkueesta. Ihan maailman parhaimpia vastaan pelattiin. Tiesimme, miten he hyökkäävät ja jätkät osoittivat tosi hyvin, miten puolustetaan. Luotimme siihen ja käytimme paikkamme tehokkaasti.

Ukraina laittoi Suomen koville, vaikka sen maalisarake näyttikin pelin jälkeen nollaa. Kotijoukkueella oli ottelussa 19 maalintekoyritystä. Valakari myöntää, että puolustustaistelu tuntui kropassa.

– Tällainen tulos tekee siitä sen arvoista, vaikka olihan se raskasta. Veikkaan, että jokainen halusi tehdä sen työn joukkueen eteen. Se oli makeeta ja tulos on kova.

Seuraavassa karsintaottelussaan Suomi kohtaa Oulussa ensi tiistaina Pohjois-Irlannin.

– Se on ihan erilainen peli ja siihen aletaan nyt valmistautumaan. Näistä peleistä ei saa mitään mukaan vaan kaikki pitää aloittaa alusta – ja niin me tehdään.

Pikkuhuuhkajien, Ukrainan ja Pohjois-Irlannin karsintalohkossa pelaavat myös Malta, Tanska ja Romania.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Chelsea haastaa Bayern Münchenin UCL:ssä! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!