Pikkuhuuhkajien karsintasaldoon ensimmäinen tahra – Oulussa päädyttiin tasalukemiin

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Pikkuhuuhkajat sai viime perjantaina unelma-alun EM-karsintoihin kaatamalla vieraskentällä Ukrainan 2-0. Kotiavaus ei kuitenkaan sujunut yhtä hyvin, sillä pistepussi karttui vain yhdellä. Suomi ja Pohjois-Irlanti jakoivat pisteet Oulun Raatin Stadionilla maalein 1-1.

Suomen alku otteluun oli erittäin hyvä. Suomen neljännellä minuutilla saama vapaapotku päätyi Saku Ylätuvalle. Pohjois-Irlannin maalivahti Conor Hazard torjui vielä Ylätuvan vedon, mutta Onni Valakari siirsi paluupallon verkkoon.

Ottelun alku oli vahvaa Suomen hallintaa, mutta pelin edetessä vierasjoukkuekin pääsi paremmin mukaan. Pohjois-Irlannin vastaus tulikin 35. minuutilla, kun Lewis Thompson tasoitti pelin.

Suomella oli toisellakin puoliajalla useita hyviä tekopaikkoja, mutta maaliin saakka palloa ei saatu. Niinpä oli tyytyminen 1-1 -tasapeliin. William Jääskeläiselle merkittiin viisi torjuntaa Celtic-vahti Hazardin kolmea torjuntaa vastaan. Etenkin avausjaksolla Jääskeläinen venyi todella sankarillisesti komeaan torjuntaan sysättyään pallon tolpan kautta takaisin kentälle.

Lohkon muissa otteluissa Ukraina voitti Maltan 4-0. Tanska puolestaan johtaa kotipeliä Romaniaa vastaan 2-0 vajaan 70 minuutin pelin jälkeen. Suomi johtaa lohkoaan neljällä pisteellä, mutta Tanskalle peli on vasta ensimmäinen.

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!