Pikkuhuuhkajat sai viime perjantaina unelma-alun EM-karsintoihin kaatamalla vieraskentällä Ukrainan 2-0. Kotiavaus ei kuitenkaan sujunut yhtä hyvin, sillä pistepussi karttui vain yhdellä. Suomi ja Pohjois-Irlanti jakoivat pisteet Oulun Raatin Stadionilla maalein 1-1.

Huuhkajat

@Huuhkajat
U21-maajoukkue kohtaa Pohjois-Irlannin EM-karsintaottelussa Oulussa Raatin Stadionilla klo 19. Matsi näkyy suorana myös @VeikkausTV. OI SUOMI ON 🇫🇮🇫🇮 #Pikkuhuuhkajat #FINNIR

Suomen alku otteluun oli erittäin hyvä. Suomen neljännellä minuutilla saama vapaapotku päätyi Saku Ylätuvalle. Pohjois-Irlannin maalivahti Conor Hazard torjui vielä Ylätuvan vedon, mutta Onni Valakari siirsi paluupallon verkkoon.

Huuhkajat

@Huuhkajat
MAAAALIIII 🔥🔥🔥
Suomi siirtyi johtoon heti neljännellä minuutilla. Mikael Soisalo antoi vapaapotkun oikealta ja Saku Ylätupa pääsi sen seurauksena laukomaan. Maalivahti torjui, mutta Onni Valakari laukoi jatkopallon verkon perukoille. NÄIN SITÄ PITÄÄ! #Pikkuhuuhkajat #FINNIR

Ottelun alku oli vahvaa Suomen hallintaa, mutta pelin edetessä vierasjoukkuekin pääsi paremmin mukaan. Pohjois-Irlannin vastaus tulikin 35. minuutilla, kun Lewis Thompson tasoitti pelin.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Pohjois-Irlanti tasoitti 35. minuutilla. Ethan Galbraith laukoi ja William Jääskeläine torjui. Lewis Thompson korjasi jatkopallon verkkoon. #Pikkuhuuhkajat #FINNIR

Suomella oli toisellakin puoliajalla useita hyviä tekopaikkoja, mutta maaliin saakka palloa ei saatu. Niinpä oli tyytyminen 1-1 -tasapeliin. William Jääskeläiselle merkittiin viisi torjuntaa Celtic-vahti Hazardin kolmea torjuntaa vastaan. Etenkin avausjaksolla Jääskeläinen venyi todella sankarillisesti komeaan torjuntaan sysättyään pallon tolpan kautta takaisin kentälle.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Upea Raatin Stadion - yleisöä tänään paikalla 3666 ❤️ Iso kiitos! #Pikkuhuuhkajat #FINNIR

Lohkon muissa otteluissa Ukraina voitti Maltan 4-0. Tanska puolestaan johtaa kotipeliä Romaniaa vastaan 2-0 vajaan 70 minuutin pelin jälkeen. Suomi johtaa lohkoaan neljällä pisteellä, mutta Tanskalle peli on vasta ensimmäinen.