Puolet takana, Suomi kiinni kisapaikassa – Kanerva: ”Ei ole vielä aika hengähtää”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen miesten maajoukkue on kiinni lohkonsa toisessa kisapaikassa, kun EM-karsinnasta on puolet pelattu.

Avausottelussa Huuhkajat hävisi Italialle, mutta sen jälkeen voittoja on tullut neljä putkeen. Niistä viimeisin tuli torstaina, kun Suomi kaatoi Kreikan Tampereella 1-0 Teemu Pukin rangaistuspotkumaalilla.

Suomen tilanne lohkossa on varsin mukava, kun lähdetään sunnuntain otteluun Italiaa vastaan. Huuhkajat on kolme pistettä perässä Italiaa, joka on voittanut kaikki pelinsä, ja viisi pistettä edellä kolmantena olevaa Bosnia-Hertsegovinaa.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva ei kuitenkaan vielä juhli. Hankalia taistoja on yhä edessä.

– Nyt ollaan puolessa välissä. Ihan hyvältä näyttää, mutta ei ole vielä aika hengähtää. Italia odottaa tuossa sunnuntaina. On vielä kaksi vaikeaa vieraspeliä, ensin Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ja sitten Kreikkaa vastaan, Kanerva kommentoi Palloliiton sivuilla.

Suomi piti torstaina Kreikan kurissa ja päästi vieraat laukomaan maalia kohti vain kahdesti. Kanerva olisi toivonut omaan hyökkäyspelaamiseen tehokkuutta, mutta tärkein saavutettiin joka tapauksessa.

– Sinänsä meni suunnitelmien mukaan, että saimme sen, mitä lähdimmekin hakemaan, eli voiton.

– Ennen kaikkea olen ylpeä siitä taas, miten joukkue osoitti sitä taistelu- ja voitontahtoa ja loppuun asti pelaamista. Se on ollut oleellista menestyksen takana. Uskotaan siihen, että yhdessä tekemällä saa tuloksia aikaan.

Suomi pelaa sunnuntaina Italiaa vastaan ilman kapteeniaan, keskikenttäpelaaja Tim Sparvia, joka otti karsintojen kolmannen varoituksensa ja on siten pelikiellossa.

– Tim on seuraavassa Italia-pelissä pelikiellossa, mutta meillä löytyy korvaajia siihenkin, rauhoitteli Kanerva.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.