Saksa katkaisi Pohjois-Irlannin voittoputken – Kevin de Bruyne hurjasteli Skotlannissa

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Pohjois-Irlanti oli ennen maanantaita yksi viidestä EM-karsintojen puhtaan pelin joukkueista. Se ei ollut kuitenkaan kohdannut vielä lohkonsa suosikkeja Saksaa ja Hollantia lainkaan. Vaikka Pohjois-Irlanti antoi maanantaina Belfastissa Saksalle lujan vastuksen, vei vierasjoukkue kuitenkin täyden pistesaaliin mukanaan maalein 2-0.

Molemmat maalivahdit saivat panna pelissä parastaan. Manuel Neuer torjui Pohjois-Irlannin lähentelyt, eikä pekkaa pahemmaksi jäänyt myöskään isäntien Bailey Peacock-Farrell. Burnley-vahdille tilastoitiin peräti seitsemän torjuntaa, mutta laitapuolustaja Marcel Halstenbergin 48. minuutin tuliselle volley-pyssytykselle hänkään ei mahtanut mitään.

Oikeastaan ainoan virheensä Peacock-Farrell teki lisäajalla, kun hän epäröi vastaantulossaan ja Serge Gnabry kävi ujuttamassa viimeisen naulan isäntien arkkuun. Voittonsa myötä Saksa ohitti Pohjois-Irlannin lohkon kärjessä.

Saman lohkon toisessa ottelussa Hollanti haki pisteet Virosta maalein 4-0. Ryan Babel teki maaleista kaksi, ja Memphis Depay ja Giorginio Wijnaldum yhden mieheen.

Yksi illan säihkyneimmistä nimistä oli eittämättä Manchester Cityn Kevin de Bruyne. De Bruyne teki yhden ja syötti peräti kolme maalia, kun Belgia rökitti vieraissa Skotlantia maalein 4-0. Belgian etumatka lohkonsa kolmoseen Kazakstaniin on nyt jo 11 pistettä, joten EM-kisapaikka on enää viimeistä sinettiä vailla.

Slovenia otti omassa lohkossaan kolmannen peräkkäisen voittonsa noustuaan 1-2 -tappioasemasta 3-2 -voittoon Israelia vastaan. Voiton myötä Slovenia on nyt lohkonsa kakkosena EM-kisapaikassa kiinni.

Maanantain EM-karsintapelien tulokset:

Azerbaidzhan-Kroatia 1-1
Khalilzada/Modric rp.

Viro-Hollanti 0-4
Babel 2, Depay, Wijnaldum

Unkari-Slovakia 1-2
Szoboslai/Mak, Bozenik

Latvia-Pohjois-Makedonia 0-2
Pandev, Bardhi

Pohjois-Irlanti-Saksa 0-2
Halstenberg, Gnabry

Puola-Itävalta 0-0

Venäjä-Kazakstan 1-0
Fernandes

San Marino-Kypros 0-4
Kousoulos 2, Papoulis, Artymatas

Skotlanti-Belgia 0-4
Lukaku, Vermaelen, Alderweireld, De Bruyne

Slovenia-Israel 3-2
Verbic 2, Bezjak/Natcho, Zahavi

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS