Teemu Pukin työmoraali kerää ylistystä joukkuekaverilta – ”Ei pidä itseään yhtä korkealla kuin Zlatan”

© Kuva: Juha Tamminen
Villa - Hammers maanantaina! Lunasta mojova talletusbonus!

Markku Kanervan valmentaman Suomen A-maajoukkueen yksi ehdoton kulmakivi on tiivis ja kurinalainen puolustuspelaaminen. Sen huomaa myös kuluvan EM-karsinnan tuloksista: Suomi on pitänyt kolmessa viime karsintapelissä nollan ja joutunut antautumaan vain lohkojohtajan Italian vieraana.

Suomen toppari Joona Toivio valotti Suplan Week of Football -podcastissa mielipidettään siitä, mihin Suomen puolustuspelaaminen perustuu.

– Kyllä se on mielestäni se koko joukkueen pelaaminen. Ei se ole pelkästään se puolustus, joka siellä puolustaa vaan jokainen tekee niin hyvin oman hommansa puolustussuuntaan, että ei meillä toppareilla oikeastaan edes ole hirveästi tekemistä.

– Kaikki muut hoitavat niin hyvin hommansa. Me säästytään vähän vähemmällä ja Luke (maalivahti Lukas Hradecky) vielä vähemmällä, Toivio selitti.

Työmoraali korostuu Suomen pelissä jo hyökkääjistä saakka. Kärkimiehet toteuttavat tarmokkaasti ja voimiaan säästelemättä karvausta ja prässiä.

– Meillä se nimenomaan alkaa sieltä. On ollut ihan huikeaa nähdä, miten vaikka Teme (Teemu Pukki) tekee duunia himaan päin. Hän saattaa jossain vastustajan vastahyökkäyksessä juosta 70 metriä omaa maalia kohti täysillä ja jahdata jotain pelaajaa. Sitä ei ihan joka joukkueessa näe, että tähtihyökkääjä tekee sellaista, Toivio kehui.

Toivio kuitenkin lisäsi pian, ettei Pukista puhuta maajoukkueessa tähtipelaajana, vaikka sellainen hän suomalaisessa jalkapallossa ehdottomasti onkin. Norwich Cityssä toista kauttaan pelaava Pukki, 29, on tehnyt kivikovassa Valioliigassa jo viisi maalia debyyttikautensa neljässä ensimmäisessä ottelussa.

– Teme on semmoinen persoona, että ei hänestä ehkä puhuta tähtenä. Mutta totta kai hän on Suomi-futiksessa tähti tällä hetkellä. Ei meillä tässä joukkueessa ole tähtiä, ainakaan minun mielestäni, Toivio tokaisi.

Pukki on tämän hetken suurin futisnimi Suomessa ja mielettömän kovassa huudossa myös maailmalla, mutta se ei kotkalaisen olemuksesta paista.

– Varsinkin sitten, jos tuntee yhtään Teemua niin tietää, ettei Teemu pidä itseään ainakaan yhtä korkealla kuin ehkä Zlatan.

– En kyllä Zlatania tunne, Toivio lisäsi.

Huuhkajat kohtaa torstaina Kreikan ja sunnuntaina Italian. Molemmat ottelut ovat nähtävissä Viaplaysta ja ilmaiseksi Viafree-palvelusta.

Villa - Hammers maanantaina! Lunasta mojova talletusbonus!
Edellinen artikkeliNäkökulma: Huuhkajien vastustaja on todella sekaisessa tilassa – tämä mielenkiintoinen asia saattaa ratkaista ottelun
Seuraava artikkeliTeemu Pukin huippuotteet eivät ole jääneet huomiotta Kreikan leirissä – ”Tiedän hänen vahvuutensa”