TPS:llä varsin erikoinen asetelma loppukaudelle – päävalmentajalla pohdinnan paikka: ”Ei tällaista tilannetta ole koskaan ollut”

© Kuva: Juha Tamminen

Ykkösessä toisen sijan varmistanut Turun Palloseura karsii kauden jälkeen Veikkausliigaan. TPS:llä on siitä erikoinen asetelma loppukaudelle, ettei sillä ole sarjassa enää mitään pelattavaa. Kaikki fokus on jo liigakarsinnassa.

TPS haki komean vierasvoiton Valkeakoskelta torstaina, kun sarjan voiton varmistunut Haka kaatui maalein 2-1. Huimaa kautta pelaavalle Hakalle tappio oli vasta kauden ensimmäinen. TPS:n molemmista osumista vastasi huippuhankinta Eliécer Espinosa.

– Arvostan tämän Haka-voiton todella korkealle. Tulosta pitää kunnioittaa kun hävitään, mutta pitää sitä kunnioittaa myös silloin kuin voitetaan. Ei ollut tänään kentällä ihan sitä parasta ”Espiä” (Espinosa), mutta niin vaan kaveri teki taas kaksi maalia. Mitä siihen voi lisätä, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen kommentoi TPS:n nettisivuilla.

TPS pelaa vielä Ykkösessä kolme ottelua, jonka jälkeen sillä on edessään kaksiosainen karsinta Veikkausliigan toiseksi viimeiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan. Pikkaraisella onkin selkeä kehityskohde loppukaudelle, vaikka pelillistä panosta ei enää olekaan.

– Meidän peli oli taas vähän sellaista jaksottaista heilahtelua. Välillä toimi ja sitten oli taas vaikeampaa. Sitä pitää vaan saada kitkettyä karsintoihin mennessä pois.

Liigakarsintojen pelipäivät ovat torstai 24.10. ja sunnuntai 27.10. Ohjelma tuo Pikkaraiselle omat haasteensa, joihin ei välttämättä löydy oikeita vastauksia.

– Nyt on sitten mietittävä seuraavien viiden viikon ohjelma todella tarkkaan. Aika erikoinen asetelma tämä on. Ei voi kysyä keneltäkään neuvoa näin pitkään valmistautumiseen, sillä ei tällaista tilannetta ole koskaan ollut, Pikkarainen myönsi Veikkausliigan nettisivuilla.