Teemu Pukin alkukausi Valioliigassa on ollut kerta kaikkiaan häikäisevä. Pukin seura Norwich on tehnyt viidessä ottelussa yhdeksän maalia, ja Pukin saldo on kuusi maalia ja kaksi maalisyöttöä. Eilen Pukin tehot auttoivat kukistamaan Valioliigan kahden viime kauden mestarin Manchester Cityn.

Jos joku epäili joskus Pukin tason riittämistä Valioliigan kärkiseuroja vastaan, ei enää ole mitään syytä epäilyihin. Pukki on tehnyt jo kauden alkumetreillä maalit koko viime kauden kärkikolmikkoa Manchester Cityä, Liverpoolia ja Chelseaa vastaan. Saavutus on todella harvinainen.

Edellisen kerran joku pelaaja oli onnistunut maalinteossa kauden ensimmäisellä puolikkaalla koko edelliskauden kärkikolmikkoa vastaan kaudella 2012-2013. Tuolloin tempussa onnistui tuolloin Evertonissa pelannut belgialainen Marouane Fellaini. Väliin mahtui kuusi kautta, ennen kuin kukaan Valioliigan pelaaja teki maalin kauden ensipuoliskolla puolustavaa kärkitrioa vastaan, mutta nyt Teemu Pukki pyyhki tuollakin tilastolla lattiaa.

NCFC Numbers

@ncfcnumbers
Players from the last eight years to score against all of the previous season's @premierleague top three before the halfway point of the season:

2012/13: Marouane Fellaini
2013/14:
2014/15:
2015/16:
2016/17:
2017/18:
2018/19:
2019/20: Teemu Pukki

#ncfc #NORMCI 🔰🐐🇫🇮

SPORF

@Sporf
🇫🇮 Teemu Pukki this season:

🏟 5 Games
🇫🇮 2 Caps
⚽️ 8 Goals
🎯 2 Assists

✅ Goal vs Liverpool
✅ Goal vs Chelsea
✅ Goal vs Man City

✅ Winning Goal vs Greece
✅ Equalising Goal vs Italy

🏆 @PremierLeague POTM

🔥 Unstoppable form.

Pukki on viiden sarjakierroksen jälkeen Valioliigan maalitilastossa kolmantena Sergio Agüeron ja Tammy Abrahamin jälkeen.

GOAL

@goal
Premier League top scorers ⚽️

1️⃣ Sergio Aguero | 7 goals
2️⃣ Tammy Abraham | 7 goals
3️⃣ Teemu Pukki | 6 goals
4️⃣ Raheem Sterling | 5 goals
5️⃣ Mohamed Salah | 4 goals
6️⃣ Sadio Mane | 4 goals
7️⃣ Ashley Barnes | 4 goals