Vanhemmatkin todistavat Lukas Hradeckyn lapsuusunelman täyttymistä – ”Meillä ei ole mitään syytä pelätä”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien ykkösvahti Lukas Hradecky elää jälleen tiistai-iltana unelmaansa, kun hän vartioi Bayer Leverkusenin maalia Mestarien liigan vierasottelussa Juventuksen tähtisikermää vastaan. Leverkusenin startti Mestarien liigassa meni poskelleen, kun se hävisi kotikentällään Lokomotiv Moskovalle 1-2. Nyt haaste on muutamaa pykälää kovempaa luokkaa.

– Werkself matkustaa Torinoon kovalla itseluottamuksella, sillä kaksi tuoretta voittoa tekivät meille hyvää, suomalaistorjuja totesi lentokentällä Bayer Leverkusenin TV-kanavan haastattelussa.

– Sen lisäksi odotan henkilökohtaisesti ottelua suurella innolla. Peli on varmaankin oman seurajoukkuehistoriani suurin ottelu. Siitä tulee varmasti jännittävä tiistai-ilta.

– Toivon, että mekin pystymme pallonhallintaan ja voimme siten hyödyntää omia vahvuuksiamme. Meillä ei ole mitään syytä pelätä, Hradecky vakuutteli.

– Tietysti meillä on jotain kostettavaa edellisen lohkopelin jälkeen, myös minulla henkilökohtaisesti. Koko peliesityksemme ei ollut kovin hyvä, ja nyt meillä on mukanamme matkustaville faneille takaisin maksettavaa. Haluamme saada hyvän tuloksen palkinnoksemme.

Hradeckylta kysyttiin, eikö välillä tunnu hyvältä lähteä otteluun myös altavastajaana, ilman sen suurempia paineita.

– Totta kai haluamme myös pitää palloa, jos se on mahdollista. Tietysti lähtökohta on eri kuin edellisessä bundesliigaottelussa (Augsburgia vastaan), johon lähdimme suosikkeina. Olen kuitenkin varma siitä, ettei Juventuskaan aliarvioi meitä. Uskon, että he kunnioittavat tätä joukkuetta, mutta takuulla Juventus haluaa myös kotikentällään pitää palloa, Hradecky arvioi.

Haastattelija pohti, onko ensimmäinen Mestarien liigan vieraspeli – ja heti Juventuksen vieraana – Hradeckylle toteutuva lapsuuden unelma?

– Niinhän se on, ei parempaa voisi toivoakaan. Vanhempanikin lentävät huomenna Torinoon. Pelistä tulee varmasti hieno kokemus. Jos onnistuisimme vielä hakemaan voitonkin, tulisi unelmasta totisesti totta, Hradecky päättää.

Hradecky oli valmentaja Peter Boszin rinnalla myös ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa. Siellä suomalaisvahti kehui ennen kaikkea Juventuksen tähtisikermää ja muistutti edessä olevan haasteen kovuudesta.

– Toivon, että syöttötarkkuuteni on huomenna parempi kuin Moskovaa vastaan. Haluamme pelata vahvan ottelun – silloin kaikki on mahdollista, Hradecky sanoi lehdistölle.

– Koko Juventuksen joukkue koostuu maailmanluokan pelaajista, joten edessä on vaikea tehtävä. Meidän täytyy puolustaa tiiviisti ja pelata hyvin joukkueena. Myös faniemme kannalta on tärkeää, että pelaamme huomenna hyvin. Haluamme saada täältä pisteitä, Hradecky lisäsi. 

Ottelu Juventus-Bayer Leverkusen alkaa tiistaina kello 22 Suomen aikaa. Peliä voi seurata C Moren kanavilta.