Veikkausliigan perjantaissa Pohjanmaan derby – kaikki alueen seurat haastajasarjassa

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan haastajasarja käynnistyy perjantaina, 13. syyskuuta – eli tänään. Sijoille 6.-12. runkosarjan jälkeen päätyneistä joukkueista tasan puolet tulee Pohjanmaalta, joten derbytunnelmaa tulee viimeisten kierrosten aikana riittämään.

Sarjajärjestelmän mukaan runkosarjassa eniten pinnoja kerännyt joukkue isännöi vähiten pisteitä saalistanutta, tänään asetelma on siis SJK (28 pistettä) – VPS (15 pistettä).

Pohjanmaan futisbuumi on näkynyt illan joukkueiden kotikentillä; molemmilla on ajanmukaiset, uudenkarheat puitteet. Kenttätapahtumien puolesta buumi ei ole kyennyt nostamaan yhtään pohjalaisryhmää kärkitaistoihin.

Seuraavat Pohjanmaan derbyt pelataan 27.9. (SJK-KPV), sekä liigan päätöspäivänä 19.10. (KPV-VPS).