Barcelonan legendapelaaja Xavi uskoo Liverpoolin ja Manchester Cityn olevan entisen seuransa lisäksi vahvoilla taistelussa Mestarien liigan voitosta.

Nykyään Qatarissa valmentava Xavi, 39, voitti omalla pelaajaurallaan Mestarien liigan neljästi Barcelonan kanssa. Noista mestaruuksista viimeisin tuli kaudella 2014-15, joka on myös viimeisin kausi, kun Barcelona on kilpailun voittoa juhlinut.

Liverpool kruunattiin turnauksen mestariksi viime kaudella lähes 15 vuoden tauon jälkeen. Manchester City jahtaa vielä ensimmäisiä kultamitalejaan Euroopan seurajoukkueiden ykköskilpailussa.

– Barcelonan lisäksi Manchester City ja Liverpool ovat minun papereissani suosikkeja tämän kauden Mestarien liigassa, kommentoi Xavi Daily Mirrorille.

– Liverpool on jo näyttänyt, että se voi voittaa Mestarien liigan. Se on todella vahva joukkue.

Xavi arvelee, että hänen entinen valmentajansa ja joukkuekaverinsa Pep Guardiola tähtää tällä kaudella Manchester Cityn managerina menestykseen europeleissä.

– Uskon, että Pep todella priorisoi kahden Valioliigan mestaruuden jälkeen Mestarien liigaa.

– Ikinä ei tiedä, mitä tulee tapahtumaan, mutta uskon, että joku noista kolmesta voittaa.

Barcelona ja Liverpool aloittivat Mestarien liigan lohkovaiheen eilen, tiistaina. Barcelona pelasi vieraskentällä maalittoman tasapelin Borussia Dortmundia vastaan, mutta sai pelin tapahtumiin nähden olla tulokseen tyytyväisempi osapuoli. Liverpool taas hävisi Napolin vieraana 0-2.

Manchester Cityn taival tämän kauden kilpailussa alkaa tänään vieraissa Šah’tar Donetskia vastaan.