Barcelonan luottopelaaja paljasti: Pelaajat olivat valmiita palkkajärjestelyihin, jotta Neymar voisi palata

© Kuva: Getty Images

Espanjan La Ligan sarjajohtajan Barcelonan luottotoppari Gerard Piqué on kertonut espanjalaisen radioaseman Cadena Serin El Larguero -ohjelmassa, että Barcelonan pelaajat olivat valmiita tekemään palkkajärjestelyjä saadakseen brassitähti Neymarin takaisin riveihinsä täksi kaudeksi. He ehdottivat saataviensa lykkäämistä, jos se auttaisi Neymarin kotiuttamista.

Neymar siirtyi Barcasta PSG:hen kesällä 2017. Tuolloin pariisilaismahti maksoi Blaugranalle pelaajasta maailmanennätyssumman, huimat 222 miljoonaa euroa.

Neymar oli viime kesänä siirtohuhujen ykkösnimi. Brassin uutisoitiin haluavan palata Kataloniaan, ja Barca oli kovin kiinnostunut hankkimaan entisen pelaajansa takaisin riveihinsä.

Barcan toimitusjohtaja Óscar Grau kertoi syksyllä suorasanaisesti siirron kaatuneen lopulta siihen, ettei PSG tullut ehdoissa vastaan. Sen myötä Neymar jäi Pariisiin.

– Teimme kaiken mahdollisen saadaksemme Neymarin, mutta vain niillä ehdoilla, jotka olisivat sopineet meille. Jos tietyt ehdot olisivat täyttyneet, olisi siirto sopinut meidän taloudellemme, Grau sanoi tuolloin.

Myös Barcelonan pelaajat olivat valmiita kantamaan kortensa kekoon sen puolesta, että Neymar voisi palata.

– Kerroimme seuran puheenjohtajalle, että voisimme vaihtaa sopimuksiamme (niiden ehtoja), koska tiesimme taloudellisen reilun pelin ongelman. Sanoimme puheenjohtajalle, että voisimme muokata sopimuksiamme siten, että saisimme osan ensimmäisen vuoden palkasta seuraavalla tai sitä seuraavalla kaudella, jotta Neymar voisi tulla meille, Piqué selitti.

Pelaajat halusivat tosissaan antaa seuralle eväitä mahdollistaakseen Neymarin takaisin hankkimisen.

– Loppujen lopuksi haluamme kulkea sen mukana mitä seura tekee, ja jos voimme jotenkin auttaa seuraa ja tässä tapauksessa välttää taloudellisen reilun pelin ongelman, meillä ei ole ongelmaa tehdä niin. Palkkojemme pienentämisen sijasta kyse oli löytää sellainen resepti, että jos seura haluaisi ostaa Neymarin, he voisivat tehdä niin. Silloin he pitivät ideaa hyvänä, mutta sitten muut ongelmat pomppasivat esiin.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa valvoo taloudellisen reilun pelin säännöstöllä seurajoukkueiden rahankäyttöä, jotta mammonan tuhlaaminen ei ylly liiallisuuksiin.

Piquélta kysyttiin ohjelmassa sitäkin, voisiko Neymar palata Barcaan tulevaisuudessa.

– Jalkapallossa voi tapahtua mitä vaan ja joka vuosi tekee siitä vain selvemmän seikan. Sanoimme Neymarille, että ”menet kultaiseen vankilaan”. Jalkapallossa voi kuitenkin tapahtua asioita, ja löydät avoimen oven.

Juttua on muokattu 31. lokakuuta kello 17.23 Mundo Deportivon uutisen pohjalta. Toisin kuin jutussa ja sen otsikossa aiemmin sanottiin, Barcelonan pelaajat eivät esittäneet seurajohdolle palkkojensa leikkaamista tai laskemista, vaan ainoastaan sitä, että osa kuluvan kauden saatavista voitaisiin maksaa vasta tulevien kausien aikana.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.