Bundesliigaseura Fortuna Düsseldorf on tuomittu maksamaan korvauksia saksalaistaiteilija Heike Klussmanille. Düsseldorfilainen oikeusistuin antoi päätöksen asiassa keskiviikkona.

Korvauksen suuruus on yhä auki. Seura on tarjonnut Klussmanille 15 000 euroa, kun Klussmann on vaatinut vähintään 50 000 euron korvaussummaa. Tätä oikeus pitää ylimitoitettuna korvausvaatimuksena. Osapuolilla on marraskuun 27:een päivään saakka aikaa sopia korvauksen suuruudesta. Mikäli sopuun ei päästä, tekee päätöksen korvaussummasta oikeuslaitos.

Syy Fortuna Düsseldorfin korvauksiin on seuran edustusjoukkueen viime kauden vieraspelipaidassa. Paidan designin todettiin muistuttavan liiaksi Düsseldorfin Wehrhahn-metrolinjan asemien valkoista vinoruutukuviointia. Metroasemien seinät on suunnittelut Klussmann.

WDR aktuell

@WDRaktuell
Fortuna Düsseldorf hat beim Design seiner Auswärtstrikots abgekupfert. Das Trikot ähnelt einem Urteil zufolge so stark dem Werk einer Kunstprofessorin, dass diese einen Anspruch auf Entschädigung hat,
www1.wdr.de/nachrichten/rh…

Düsseldorfin asianajajan mielestä tekstiili- ja rakennustaidetta ei pitäisi vertailla keskenään. Hänen mukaansa paidan kuviointi on myös erilaista kuin metroasemien seinillä.

Erikoisen kiistasta tekee tapa, millä Fortuna jäi design-kopioinnista kiinni. Seura nimittäin mainosti videolla pelipaidan silhuetista nimenomaan juuri Wehrhahn-metrolinjan aseman seinillä.

Lähde: WDR