Englantiin huhuttu Gareth Bale viihtyy kuplassaan: ”En edes tiedä, kuka pääministeri on”

© Kuva: Getty Images

Walesilainen Gareth Bale pelaa Real Madridissa seitsemättä kauttaan, mutta loukkaantumisherkän laiturin rooli on pienentynyt ja loisto himmentynyt vuosi vuodelta. Siksi Bale onkin huhurintamalla kestonimi, ja useat lähteet uskovat miehen vaihtavan maisemaa jo tammikuussa.

Vahvana vaihtoehtona pidetään, että 30-vuotias Bale palaisi vuosien poissaolon jälkeen takaisin Valioliigaan, sillä uusina mahdollisina osoitteina on pidetty esimerkiksi Manchester Unitedia ja Tottenhamia. Jos paluu toteutuisi, pääsisi Bale todistamaan lähietäisyydeltä myös Ison-Britannian EU-eroa eli Brexitiä.

Tuoreessa Telegraphin haastattelussa mies tosin toteaa, ettei vaivaa politiikalla päätään, vaan pysyttelee mieluiten ”omassa kuplassaan”, kuten hän itse asian muotoilee. Silti Balen tietämättömyys maailman menosta saattaa yllättää.

– Katson asiaa taloudellisesta näkökulmasta, sillä Brexit vaikuttaa minuun tietysti sijoitusteni ja rahan takia. En silti lue suurinta osaa kaikista typeryyksistä, Bale toteaa ja sanoo, ettei hänellä ole tilejä sosiaalisessa mediassa eikä hän lue uutisia.

– Totta puhuen 99 prosenttia Brexitistä on minulle vierasta. En edes tiedä, kuka pääministeri on. Ei aavistustakaan.

Kun haastattelija kertoo Ison-Britannian pääministerin olevan päivittäin uutisissa vilahtelevan Boris Johnsonin, syttyy lamppu myös Balen päässä.

– Siinä se kuultiin. En tiennyt sitä. Eikö hän ollut pormestari?

Toden totta Johnson toimi Lontoon pormestarina vuosina 2008-2016, joten kyllä Balella taustatietoja on. Hänen varsinaiset kiinnostuksen kohteensa ovat kuitenkin lempimailapelin sekä yrityselämän puolella.

– En voi puhua jostain, joka ei kiinnosta minua. Minä seuraan golfia. Haluatko, että kerron, kuka maailman ykköspelaaja on, Bale kysyy.

Bale on jo ottanut askelia yrityselämän puolelle, sillä hän omistaa sporttibaarin Cardiffia ja on perustamassa omaa kuntosaliketjuaan.

– On hyvin harvinaista, että sijoittaisin johonkin, johon en usko, Bale kertoo.

– Olen siinä vaiheessa uraani, että minun on alettava ajatella muutakin kuin jalkapalloa, sillä eläkevuosia on paljon. En ollut ajatellut sitä aiemmin juurikaan, mutta olen nyt 30-vuotias. Yritän pitää itseni mieluummin kiireisenä kuin vain istuskella sohvalla.

Lähde: Marca