Kuopion Palloseura voitti viime viikolla pitkän tauon jälkeen miesten Suomen mestaruuden, tänään voittajajoukkueelle järjestetään torilla mestaruusjuhlat ja kaiken lisäksi kaupunkiin kohoaa tänään Pohjoismaiden suurin ylipainehalli. Voisi sanoa, että kuopiolainen jalkapalloväki elää varsin miellyttävää aikaa.

KuPSin ja koko alueen jalkapalloilun yksi suurimmista haasteista on viime aikoina ollut haastavat talviolosuhteet. Kaupungissa on aiemmin ollut kaksi jalkapallohallia. Toisessa niistä tekonurmialusta on niin heikkolaatuinen, että pelaajat ovat harjoitelleet siellä futsalkengillä. Toisen hallin alustana toimii puolestaan hiekka.

Kaupungin kärkiseurat ja juniorit ovat siis joutuneet antamaan talviharjoittelussa pitkään tasoitusta isolle osalle muista kaupungeista vaikka määrällisesti liikaa halleja ei muuallakaan ole.

Ilja Venäläinen

@iljavenalainen
Pohjoismaiden suurin ylipainehalli kohoaa tänä aamuna Kuopion Lippumäessä. Ja talviharjoitteluolosuhteisiin tulee samalla jättimäinen parannus. Loistavaa @Kuopionkaupunki! #LiikkuvaKuopio #Kuopio #likuntapaikat