Hollanti nousi vaikeuksien jälkeen 3-1-voittoon kotikentällään Pohjois-Irlantia vastaan. Hollannin sankari oli kaksi maalia tehnyt Memphis Depay.

Pohjois-Irlanti meni johtoon Hull City -hyökkääjä Josh Magennisin osumalla 75. minuutilla. Hollannin viimeinen vartti oli kuitenkin vahva. Depay toi kotijoukkueen tasoihin 80. minuutilla tuikkaamalla pallon boksin sisällä lähietäisyydeltä ohi Bailey Peacock-Farrellin.

Ranskan Ligue 1:ssä Lyonia edustava Depay on ollut alkukaudella lennossa. Depay on iskenyt Lyonin paidassa kahdeksassa sarjaottelussa neljä osumaa, joiden lisäksi kahdessa Mestarien liigan ottelussa on tullut kaksi maalia.

Depay, 25, on löytänyt pelillisen kotinsa Lyonista, jonne hän siirtyi Manchester Unitedista tammikuussa 2017. Unitedissa Depay ei pystynyt lyömään läpi, ja miehelle lyötiin otsaan flopin leima. Tällä hetkellä Depay varmasti kelpaisi Unitedille, joka on kärsinyt hyökkääjäongelmista ja loukkaantumisista.

Lisäajalla Hollanti nousi vielä voittoon. Luuk de Jong taiteili lisäajan ensimmäisellä minuutilla komean osuman takatolpalta. Hollanti hyökkäsi vasemmalta laidalta keskityksellä, joka kimposi Pohjois-Irlannin puolustajasta takatolpalle. De Jong yritti jo ensimmäisellä kosketuksellaan ohjata pallon maaliin, mutta mies vielä varmisti osuman toisella kosketuksellaan maaliviivalta ilman että pallo koskaan osui maahan.

Lisäajan neljännellä minuutilla Depay viimeisteli vielä loppulukemat 3-1:een tarkalla viimeistelyllä boksin sisältä. Voitolla Hollanti vahvisti asemaansa EM-karsintojen C-lohkon kärjessä Saksan kanssa. Pohjois-Irlanti on Hollannin ja Saksan kanssa samoissa pisteissä yhden ottelun enemmän pelanneena.

Hollannin paidassa Depay on ollut todella vahvassa iskussa sen jälkeen, kun Ronald Koeman tuli päävalmentajaksi. Depay on ollut mukana 21 maalissa 17:ssä Koemanin alaisuudessa pelatussa ottelussa.

GOAL

@goal
Since Koeman's first game in charge of the Netherlands in March 2018, Depay has been directly involved in 21 goals across just 17 games 😱

What a duo 👨‍❤️‍👨

Lisäksi Depaysta tuli torstai-iltana tämän vuosisadan ensimmäinen hollantilaispelaaja, joka on tehnyt yhteensä 14 maalia tai syöttöä yhden kalenterivuoden aikana. Depay on iskenyt maajoukkueessa kuusi maalia ja kahdeksan syöttöä tänä vuonna.

OptaJohan

@OptaJohan
14 - @Memphis is the first Netherlands player with 14 goals or assists in a single calendar year this century (6 goals, 8 assists). Essential.