Huippumanageri varmana: Xavi palaa joku päivä Barcelonaan päävalmentajana – ”Niin käy ennemmin tai myöhemmin”

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Valioliigan hallitsevan mestarijoukkueen Manchester Cityn manageri Pep Guardiola uskoo, että Barcelonan legendaarinen keskikenttäpelaaja Xavi tulee vielä joku päivä toimimaan Blaugranan päävalmentajana.

Guardiola luotsasi itsekin Barcaa ja Xavia vuosina 2008-12.

Xavi oli ja on yhä yksi Barcelonan pelaajasuuruuksista, jonka nimi tullaan aina muistamaan Kataloniassa. Vain 11 vuoden iässä Barcelonan akatemiaan liittynyt taituri vietti edustusjoukkueessa peräti 17 vuotta ja nousi jättiseuran riveissä valtavaksi nimeksi, jota kunnioitetaan yhä ympäri maailman.

Viime toukokuussa Xavi ilmoitti lopettavansa hohdokkaan pelaajauransa 39-vuotiaana. Uransa viimeiset neljä kautta hän pelasi Qatarissa Al-Saddan joukkueessa.

Saman kuukauden loppupuolella aikana varmistui sekin, että Xavin ura valmentajana käynnistyy välittömästi – juuri Al-Saddan riveissä. Espanjalainen teki seuran kanssa kaksivuotisen valmentajasopimuksen.

Käynnissä on nyt Xavin ensiaskel päävalmentaja. Guardiola uskoo vahvasti, että pelaajan tie vie joku päivä luontaista polkua isompiin ympyröihin ja Barcelonan pääkäskyttäjäksi.

– Niin käy ennemmin tai myöhemmin, Guardiola sanoi Catalunya Radion haastattelussa.

– Hän on yhä hyvin nuori, mutta niin tulee käymään. Hän ymmärtää jalkapalloa, ja hänellä on paljon intohimoa ja omistautumista. Hän on urhea ja sanoo asiat hyvin selkeästi, Guardiola kehui entistä suojattiaan.

Barcelonassa Xavi voitti yhtä sun toista. Hän pelasi yli 500 ottelua La Ligassa ja juhli peräti kahdeksan kertaa sarjan mestaruutta ja neljää Mestarien liigan voittoa.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!