Huuhkajien karsintalohkon kärkijoukkue Italia sivuaa jo kaikkien aikojen voittoputkeaan

© Kuva: Getty Images

Italian miesten A-maajoukkue sivusi tiistaina kaikkien aikojen voittoputkeaan, kun se kaatoi Liechtensteinin EM-karsinnassa murskalukemin 5-0.

Azzurri on nyt voittanut yhdeksän ottelua putkeen, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Roberto Mancinin valmentama Italia ja Belgia ovat ainoat joukkueet, jotka ovat voittaneet käynnissä olevissa EM-karsinnoissa kaikki ottelunsa (8).

Italia varmisti paikkansa ensi kesän lopputurnaukseen jo viime lauantaina, kun se voitti Kreikan 2-0. Samassa karsintalohkossa pelaa myös Suomi, joka on taulukossa toisena, kun kaksi kierrosta on jäljellä. Azzurrin voittoputki alkoi jo ennen karsintoja, kun se kukisti Yhdysvallat harjoitusottelussa 1-0.

Italia on viimeksi yltänyt vastaavaan putkeen vuosina 1938-39, jolloin se pelasi Vittorio Pozzon alaisuudessa. Tuo putki sisälsi myös koko vuoden 1938 MM-turnauksen, jonka loppuottelussa Pozzon ryhmä kaatoi Unkarin 4-2.

Mancinilla on mahdollisuus viedä ennätys nimiinsä marraskuussa EM-karsintapelissä Bosnia-Hertsegovinaa vastaan vieraskentällä.

– Pozzon voittoennätyksen sivuaminen on mukavaa, mutta sivuaisin mieluummin hänen voittamaansa kahta maailmanmestaruutta! sanoi Mancini Rai Sportille.

Italia on voittanut miesten jalkapallossa neljä maailmanmestaruutta, joista viimeisin tuli vuonna 2006. Pozzo johdatti Italian sen kahteen ensimmäiseen mestaruuteen, vuonna 1982 kultajoukkueen puikoissa oli Enzo Bearzot ja vuoden 2006 mestarivalmentaja oli Marcello Lippi. Ainoan Euroopan mestaruutensa Italia voitti vuonna 1968 Ferruccio Valcareggin alaisuudessa.

Mancini aloitti Italian peräsimessä viime vuoden maaliskuussa. Hänen aikanaan Italia on pelannut 16 ottelua, joista se on voittanut 11, hävinnyt kaksi ja pelannut kolmessa tasan.


JUVENTUS – BARCELONA
25€ LIVEVETO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Talleta vähintään 20€ ja aktivoi 100% talletusbonus.
3. Saat pelitilillesi heti Juventus – Barcelona otteluun 25€ ilmaisen livevedon.