Huuhkajien pelaajasta tullut Armenian painajainen: ”Voidaan pelaa ens kuussakin vastaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien Fredrik Jensen tietää, miten Armenia kaadetaan. Jensen, 22, on ollut näissä EM-karsinnoissa kahdesti avauskokoonpanossa. Kummatkin kerrat ovat olleet Armeniaa vastaan ja kummallakin kerralla hän on iskenyt Suomen voittomaalin.

Tiistaina Jensen vei Suomen johtoon reilun puolen tunnin kohdalla kulmapotkun jälkikahinassa. Teemu Pukki sinetöi 3-0-voittolukemat toisella jaksolla kahdella chippimaalilla.

Huuhkajat on enää yhden voiton päässä historiallisesta arvokisapaikasta, joka voi varmistua jo seuraavassa karsintapelissä, 15. marraskuuta Helsingissä Liechtensteinia vastaan.

Lohkojumbo Liechtenstein on luonnollisesti mieluisa vastustaja moiseen otteluun, mutta Jensenille kelpaisi vastustajaksi myös Armenia.

– Voidaan pelaa ens kuussakin (Armeniaa) vastaan, vitsaili Jensen HUU-TV:n haastattelussa.

– Totta kai, aina kun pääsee kentälle, niin haluaa näyttää. Onneks tuli tänään maali.

Suomen avausmaalissa Armenian maalivahti Aram Hayrapetjan haparoi kulmapotkutilanteessa ja sai huonon osuman palloon. Jensen reagoi nopeasti, syöksyi esiin Gevorg Ghazarjanin selän takaa ja taituroi pelivälineen maaliin ulkosyrjällään.

– Aiemmissa kulmissa näytti, että se veska ei ollut ihan varmin niissä. Pallo vähän tippuili sinne sun tänne. Onneks mä olin jotenkin hereillä siinä kakkospallossa ja sain sen pallon tuikattua sisään.

Lauantaina Suomi hävisi vieraskentällä Bosnia-Hertsegovinalle 1-4. Muutamassa päivässä tapahtui iso muutos.

– Onhan tää nyt hemmetin hieno fiilis. Kaikki tiedettiin ton Bosnia-pelin jälkeen, että piti parantaa ja haluttiin parantaa sitä pelaamista. Tänään se näkyi kentällä ja tulostaulullakin, sanoi Jensen.

– Oli se aika rankka reissu Bosniaan. Kyl sinä iltana oli parempi jengi (vastassa), sekin pitää myöntää. Me haluttiin parantaa peliä, ja se tehtiin. Kyllä mulla oli sellainen fiilis, et peli oli koko ajan hallussa meillä. Kun saatiin se eka maali, niin tiedettiin, että ne muutkin tulee. Ja niinhän ne tulikin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.