Huuhkajien topit ja flopit: Onnistujia vaikea löytää

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat jäi jyrän alle lauantai-iltana, kun Bosnia-Hertsegovina latoi taululle lukemat 4-1. Kotijoukkue hallitsi ottelutapahtumia alusta lähtien, eikä Suomi saanut omaa peliään kulkemaan oikein missään vaiheessa.

Bosnia-Hertsegovina loi ottelussa suuren määrän huippupaikkoja, kun Suomi puolestaan sai luotua vain muutaman vaarallisen vastahyökkäyksen. Huuhkajille sattui karmea määrä pallonmenetyksiä ja harhasyöttöjä, eikä oman maalinedustan puolustaminen ollut aiempien otteluiden tasolla.

SuomiFutis-sivusto arvioi Suomen onnistujat ja epäonnistujat.

Topit

Lukas Hradecký
Vaikka Hradeckýn taakse menikin neljä maalia, ei häntä voida niistä syyttää. Avauspelaaminen ei ollut aivan parhaimmillaan, mutta ”Luke” esitti muutaman paraatipelastuksen ja piti Suomea ottelussa mukana. Muun muassa Miralem Pjanićin vapaapotkun mies torjui ilmiömäisesti. Hradecký ei saanut tarvittavaa apua puolustukselta, jotta Suomi olisi voinut taistella ottelun voitosta.

Joel Pohjanpalo
Pohjanpalo palasi maajoukkueeseen puolentoista vuoden tauon jälkeen. Puolitoista vuotta sivussa loukkaantumisten takia pelikentiltä ollut Pohjanpalo tuli pirteästi sisään toiselle jaksolle. Hän pystyi pitämään palloa, sekä oli aktiivinen ja vaarallinen hyökkäyksessä. Lopussa mies sai palkinnon maalin muodossa. Kotijoukkueen puolustajasta kimmonneen pallon ”Jolle” otti loistavasti haltuun ja pamautti yläriman kautta sisään voimalla. Maali oli todella tärkeä itseluottamuksen kannalta ja tiistaista Armenia-ottelua silmällä pitäen.

Flopit

Pyry Soiri
Heikko esitys Soirilta, niin kuin oli toki monelta muultakin pelaajalta. Hävisi suurimman osan kaksinkamppailuista ja menetti paljon palloja. Rangaistuspotkua edeltäneessä tilanteessa menetti pallon keskialueella. Ei päässyt käyttämään omia vahvuuksiaan hyökkäyssuuntaan. Antoi paljon harhasyöttöjä ja niinpä otettiin puoliajalla vaihtoon.

Jere Uronen
Puolustuslinjasta tähän olisi voinut valita melkein kenet vaan, mutta Uronen oli ehkä eniten hukassa omassa boksissa. Ensimmäisessä maalissa hän ei onnistunut katkaisemaan syöttöä, vaan pallo ajautui takaisin kotijoukkueelle. Kolmannessa maalissa hän oli huonosti sijoittunut boksissa, eikä reagoinut ollenkaan irtopalloon. Myös neljännessä maalissa sama toistuu. Ei päässyt tekemään käytännössä ollenkaan vaarallisia laitanousujaan, koska Suomi oli lähes koko ottelun puolustuskannalla.

Jasse Tuominen
Normaalisti fyysinen Tuominen hävisi lauantaina lähes kaikki kaksinkamppailut. Menetti paljon palloja, eikä ollut hyökkäyksissä vaarallinen. Yhteistyö Teemu Pukin kanssa ei toiminut. Bosnia-Hertsegovina pääsi helposti purkamaan Suomen ajoittaisen prässin.