Huuhkajien toppari pohtii Bosnia-tähti Edin Džekon poissaolon merkitystä: ”Turhaa se olisi valehdella”

© Kuva: Juha Tamminen
Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Suomella on edessään äärimmäisen tärkeät ottelut EM-karsinnoissa, kun se kohtaa vieraissa lauantaina Bosnia-Hertsegovinan ja ensi viikolla tiistaina Turussa Armenian. Voitot näistä otteluista edistäisivät Huuhkajien EM-hanketta useamman askeleen verran.

Joukkueen toppariosastoon kuuluva Sauli Väisänen spekuloi tulevaa maltillisesti.

– Kliseisesti sanoen: jokaisesta pelistä lähdetään hakemaan voittoa. Näissä karsinnoissa on riittänyt paljon spekulointia eri tahoilta, mitkä pisteet täytyy saada mistäkin ottelusta, mutta joukkueen palavereissa on painotettu sitä, että pelaamme ottelun kerrallaan. Jälkeenpäin voimme katsoa sitten, mihin olemme tyytyväisiä ja mihin emme ole, puolustaja toteaa SuomiFutis-sivustolle.

– Bosniaan lähdemme voittamaan peliä, ja sitten katsomme, mikä tulos sieltä on lopulta otettavissa. Armenia-pelin kohdalla on sama tilanne. Sen jälkeen voimme katsella vähän sarjataulukkoa, kun jäljellä on enää kaksi peliä. Nyt fokus on kuitenkin täysin Bosniassa, Väisänen painottaa.

Suomen fanit saivat omalla tavallaan mieluisia uutisia, kun kuulivat, että Bosnian supertähti Edin Džeko joutui ottelusta sivuun poskiluun murtuman vuoksi. AS Roman hyökkääjä ehti olla ennen loukkaantumistaan hyvässä maalivireessä, sillä syksyn sarjaotteluissa kolossi ampui neljä maalia seitsemään otteluun.

– Turhaa se olisi valehdella ja sanoa, että ”ihan sama, kuka siellä pelaa.” Totta kai se on kivaa, että heidän kapteeni ja hyökkäyspään vaarallisin maalintekijä on poissa. Se on kolaus heille, mutta totta kai sieltä tulee laadukas korvaaja. Parhaita pelaajia ei ole kuitenkaan koskaan helppo korvata, joten tämä on hyvä uutinen meille, Väisänen kuittaa.

Suomi voitti kesäkuussa Bosnian Tampereen Ratinassa lukemin 2-0. Väisänen havaitsi tuolloin alistuneen vierasjoukkueen.

– Heillä on taitavia yksilöitä, mutta onnistuimme tukkimaan hyvin ne alueet, joista he haluavat hyökätä. Onnistuimme sotkemaan heidän pelisuunnitelmaansa omallamme. Teimme johtomaalin, jonka jälkeen he vähän ikään kuin luovuttivat. He eivät saaneet muutamaa paikan tynkää lukuun ottamatta mitään aikaiseksi. Puolustimme silloin aika hyvin, Chievo-toppari kertaa.

Edessä on kuitenkin täysin uusi ja erilainen ottelu.

– Voimme ottaa jotain piirteitä tuosta ottelusta, mutta se heidän heikko asenne pitää unohtaa. Nyt he pelaavat kotonaan, jossa he ovat ihan eri joukkue. Lisäksi heillä on Miralem Pjanic tällä kertaa mukana pyörittämässä peliä. Se näkyi kieltämättä viimeksi, kun hän oli pelikiellossa.

EM-karsintaottelu Bosnia&Hertsegovina-Suomi potkaistaan käyntiin lauantaina klo 19.00. Kaikki Suomen ottelut Viasat Jalkapallo -kanavalta, Viaplaysta ja Viafreestä.

Jesse Happonen

Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!