Huuhkajissa syntyi ystävyyssuhde, joka näkyy ja kuuluu – kemiat kohtasivat heti: ”Onhan tämä aika erikoinen ystävyys”

© Kuva: Juha Tamminen
Wigan - Sheffield Wednesday tiistaina! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Suomen A-maajoukkueessa on syntynyt tutkapari pelitapahtumien ulkopuolelle. Toimittajan silmään on osunut se, kuinka Lukas Hradeckylla ja Juha Pirisellä kohtaavat kemiat keskenään.

Kaksikko on usein esimerkiksi joukkueen mediatunneilla nyppimässä toisiaan ja heittämässä kommenttia kesken toisen haastattelujen. Suurempi yleisö on saanut todistaa kaksikon veljellistä suhdetta ajoittain muun muassa Huuhkajien sosiaalisen median tileiltä.

Valkeakoskella syntynyt Pirinen kertoo nyt, mistä hänen ja turkulaisen Hradeckyn suhteessa on kyse.

– Onhan meillä tällainen aika itseironinen ja erikoinen ystävyyssuhde. Naureskelemme, kuittailemme ja vittuilemme toisillemme. Se on aina hyväntahtoista ja molemmat sisimmässään ajattelevat toisesta lämpimästi, Pirinen vakuuttaa SuomiFutis-sivustolle leveä hymy kasvoillaan.

Hradecky on ollut maajoukkueen matkassa käytännössä koko vuosikymmenen. Pirinen puolestaan debytoi Huuhkajissa vasta tammikuussa 2016. Kaksikko ”löysi toisensa” nopeasti.

– Se bondasi käytännössä heti. Huomasin heti, että hän on hyvä äijä. Pelasin hänen pikkuveljen (Tomas Hradecky) kanssa samassa joukkueessa (RoPS) ja sitä kautta olin tavannut Luken jo aikaisemmin. He ovat aika samanlaisia, niin oli jotenkin tosi helppo olla Luken kanssa sitten, Pirinen avaa taustoja.

– Se on tosi mukavaa, kun se on niin helppoa. Mitään ei tarvitse yrittää ja saa olla luonnollisesti, hän kehuu.

Pirinen kertoo, että hänellä ei ole koskaan ollut vaikeuksia päästä joukkueeseen sisään. Hän on selvästi pidetty hahmo myös Huuhkajissa.

– Olen aina päässyt hyvin mukaan. Tykkään jutella ihmisten kanssa ja annan itsestäni. Siinä käy usein niin, että myös toinen alkaa antamaan itsestään, puolustaja pohtii.
Piakkoin 28 vuotta täyttävä Pirinen kertoo, että on myös pelaajia, jotka eivät pääse joukkueeseen kovin hyvin sisään.

– Onhan niitä tosi paljon tullut uralla vastaan. Aina niitä joka joukkueessa on. Luonteita on erilaisia ja en odotakaan sitä, että kaikkien pitäisi puhua koko ajan. Mutta jos neuvo pitäisi sanoa, niin kehottaisin antamaan itsestään jotain. Edes vähän. Silloin toiselle ihmiselle tulee se tunne, että tuota toista kiinnostaa asiat ja silloin hänelle on helpompi antaa itsestään takaisin, Tromsø IL:n laitapelaaja neuvoo.

EM-karsintaottelu Bosnia&Hertsegovina-Suomi potkaistaan käyntiin lauantaina klo 19.00. Kaikki Suomen ottelut Viasat Jalkapallo -kanavalta, Viaplaysta ja Viafreestä.

Jesse Happonen


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

Wigan - Sheffield Wednesday tiistaina! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!