Italian Serie A:ssa nähtiin tiistaina yksi valmentajanvaihdos, kun Genoa passitti pihalle Aurelio Andreazzolin ja nimitti hänen tilalleen Thiago Mottan.

Andreazzoli, 65, ehti johdattaa Genoan vain yhdeksään otteluun siirryttyään seuraan tänä kesänä. Noista otteluista Genoa voitti kaksi ja hävisi viisi. Hänen viimeiseksi ottelukseen jäi viime sunnuntain 1-5-tappio Parmalle. Genoa on kahdeksan ottelun jälkeen sarjataulukossa viimeistä edellisenä.

Motta, 37, muistetaan pelaajauraltaan lähinnä suurseuroista, mutta hän vietti myös yhden kauden Genoassa selätettyään ikävän loukkaantumiskierteen. Genoasta hän siirtyi Internazionaleen, jossa hän voitti triplamestaruuden (Serie A, Coppa Italia, Mestarien liiga) kaudella 2009-10. Interin jälkeen Motta suuntasi Paris Saint-Germainiin, jossa hän vietti uransa viimeiset 6,5 vuotta. Motta on syntynyt Brasiliassa, mutta A-maajoukkuetasolla hän edusti Italiaa 30 ottelussa.

Pelaajauransa jälkeen Motta toimi yhden kauden ajan PSG:n alle 19-vuotiaiden joukkueen päävalmentajana.

Pesti Genoassa on Mottan ensimmäinen aikuisten päävalmentajana. Lehtitietojen mukaan hänen sopimuksensa ulottaa tämän kauden loppuun ja sisältää option yhdestä lisävuodesta.

Genoa tiedotti Andreazzolin potkuista ja Mottan nimityksestä samana päivänä, mutta Motta veti jo tiistaina ensimmäiset harjoituksensa uudelle joukkueelleen.

Serie A:ssa on nähty jo aiemmin tällä kaudella kahden valmentajan potkut. Lokakuun alussa Eusebio Di Francesco teki Sampdoriassa tilaa Claudio Ranierille ja Stefano Pioli korvasi Marco Giampaolon AC Milanissa.

Genoa CFC

@GenoaCFC
🔴🔵 Benvenuto, mister Thiago Motta! ➡️ bit.ly/31CAJjh