Joel Pohjanpalo antoi Markku Kanervalle mieluisan pulman pohdittavaksi: ”Enköhän minä tee Rivelle vaikeaksi sen päätöksen”

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Joel Pohjanpalon paluu Huuhkajiin onnistui mainiosti. Bayer Leverkusenin hyökkääjä oli ollut sivussa tositoimista viime vuoden maaliskuusta lähtien vakavan nilkkavamman ja siitä toipumisen takia.

Hän pelasi ensimmäiset viralliset ottelunsa 1,5 vuoteen, kun Suomi kohtasi EM-karsinnoissa lauantaina Bosnia-Hertsegovinan ja tiistaina Armenian. Huuhkajat hävisi vieraissa Bosnia-Hertsegovinalle 1-4, mutta voitti Armenian Turussa 3-0. Historiallinen arvokisapaikka on enää yhden voiton päässä.

Lauantain ottelussa Pohjanpalo, 25, teki yhden maalin ja syötti tiistaina toisen Teemu Pukin osumista. Hän antoi samalla hyviä näyttöjä Leverkusenille, jonka penkillä hän ehti istua kahdessa ottelussa ennen kuin liittyi Huuhkajien vahvuuteen. Seurajoukkueessa Pohjanpalo ei ole vielä avannut kauttaan.

Pohjanpalo kertoi tiistaina, että hän keskusteli Leverkusenin kanssa ennen maajoukkuetaukoa siitä, mikä olisi hänelle paras vaihtoehto. Yksi vaihtoehdoista oli jopa se, että hän olisi jäänyt Saksaan ja jättänyt maajoukkuepelit kokonaan väliin. Nyt voitaneen kuitenkin todeta, että valinta osui oikeaan.

– Puhuimmekin siitä ennen maajoukkuetaukoa, että olisin jäänyt sinne ja pelannut siellä jonkun treenimatsin. Mutta viralliset pelit ovat aina virallisia pelejä, niillä on ihan eri painoarvo kuin treenipeleillä. Eiköhän nämä tuo sitten peliaikaa myös Leverkusenissa, kommentoi Pohjanpalo.

Leverkusen toivoi, että Pohjanpalo ei pelaisi kummassakaan Huuhkajien ottelussa täysiä minuutteja. Bosnia-Hertsegovinaa vastaan hän tuli tauolla sisään ja Armeniaa vastaan hän pääsi irti 53. minuutilla. Tiistaina Pukin vierellä aloitti Fredrik Jensen, jolle tuli puujalka ensimmäisellä puoliajalla. Jensenin tilannetta seurattiin hetki toisella jaksolla, kunnes Pohjanpalo vaihdettiin hänen tilalleen.

– Tässäkin pelissä oli seuralta tullut pyyntö, ettei mielellään 90 minuuttia. Vaihdosta sitten sisään, ja varmaan kaikki näki, että kunnossa ollaan. Ei mitään ongelmaa, sanoi Pohjanpalo.

– Ei oltu sovittu mitään etukäteen, milloin tulen sisään. Ainoastaan oli sovittu, etten aloita. ”Fredalle” tuli pieni puujalka ja tulin sitten hänen tilalle.

Pohjanpalon esitykset antavat Huuhkajien päävalmentajalle Markku Kanervalle mieluisan pulman pohdittavaksi.

– Ei tänne mitään järkeä ole tulla, jos ei ole 90 minuutin kunnossa. Enköhän minä tee ”Rivelle” nyt vaikeaksi sen päätöksen, että kuka ”Temen” rinnalla pelaa. Kaikki voi sitten päättää, mikä on se paras vaihtoehto. Joukkueena tätä pelataan, ja se on ihan sama kuka siellä kentällä on tai penkillä. Huuhkajille me pelataan, summasi Pohjanpalo.

Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS