Joel Pohjanpalo palaa maajoukkueeseen! – Tässä Huuhkajien ryhmä lokakuun EM-karsintapeleihin

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen miesten A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva on valinnut ryhmänsä lokakuun EM-karsintaotteluihin Bosnia-Hertsegovinaa ja Armeniaa vastaan.

Huuhkajat kohtaa Bosnia-Hertsegovinan lauantaina 12. lokakuuta Zenicassa ja Armenian tiistaina 15. lokakuuta Turussa.

Suomi on kuuden ottelun jälkeen karsintalohko J:ssä toisella sijalla, kuusi pistettä perässä Italiaa ja kolme pistettä edellä Armeniaa. Lohkon kaksi parasta pääsevät ensi kesän EM-lopputurnaukseen.

Iloinen yllätys Suomen joukkueessa on Bayer Leverkusenin hyökkääjän Joel Pohjanpalon paluu maajoukkuetehtäviin. Syyskuussa 25 vuotta täyttänyt Pohjanpalo pelasi edellisen maaottelunsa viime vuoden maaliskuussa, jolloin hän pelasi myös viimeisimmän seurajoukkuepelinsä.

Vaikea nilkkavamma ja siitä toipuminen pitivät hänet sivussa pitkään, mutta viime viikonloppuna Pohjanpalo oli mukana Leverkusenin kokoonpanossa Bundesliigassa Fredrik Jensenin Augsburgia vastaan. Minuutteja Pohjanpalolle ei vielä herunut, mutta paikka kokoonpanossa oli jo iso askel eteenpäin.

– Jolle oli viime viikolla Augsburgia vastaan penkillä ja on nyt joukkueen mukana Torinossa, tänään Juventus vastassa (Mestarien liigassa), kommentoi Kanerva tiistaina Huuhkajien infotilaisuudessa.

– Jollen tilannetta on totta kai tarkkaan seurattu. Upea juttu, että lääkärit ovat antaneet vihreätä valoa. Kaveri on täysin kunnossa. Mitä Jollen kanssa on juteltu, niin ei ole koskaan fyysisesti ollut yhtä hyvässä kunnossa, sitä testitkin osoittaa.

– Toki kaikki ymmärtää sen, että Jollella ei paljon pelituntumaa ole. Heinäkuussa pelasi kolmessa ottelussa, sitten tuli takapakkia. Loukkaantui ja joutui vähän kuin aloittamaan uudelleen, mutta on nyt kuukauden harjoitellut täysipainoisesti joukkueen kanssa ja on hyvässä iskussa.

– Onko Joel 90 minuutin kunnossa? Tuskinpa. Mutta kyllä hän enemmän tällainen jokerikortti tässä ryhmässä on.

Suomen joukkue

Maalivahdit: Lukas Hradecky, Jesse Joronen, Anssi Jaakkola

Puolustus: Joona Toivio, Albin Granlund, Paulus Arajuuri, Jukka Raitala, Sauli Väisänen, Juha Pirinen, Jere Uronen, Leo Väisänen

Keskikenttä ja hyökkäys: Joni Kauko, Tim Sparv, Glen Kamara, Rasmus Schüller, Robin Lod, Fredrik Jensen, Lassi Lappalainen, Simon Skrabb, Petteri Forsell, Pyry Soiri, Teemu Pukki, Joel Pohjanpalo, Jasse Tuominen

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.