Neymar vietti torstaina Singaporessa juhlapäivää. Hän pelasi Senegalia vastaan uransa 100. A-maaottelun, vaikka miehellä on ikää vasta 27 vuotta. Vaikka Neymar on kärsinyt viime aikoina loukkaantumisista, tuli hänestä nuorin brasilialainen sadan maaottelun rajapyykkiin yltänyt pelaaja. Brasilia pelasi Senegalin kanssa 1-1 -tasapelin. Täydet minuutit pelannut Neymar ei tällä kertaa tehomerkintöjä saanut.

ESPN FC

@ESPNFC
Neymar becomes the youngest player ever to reach 100 caps for Brazil 💯🇧🇷

FOX Soccer

@FOXSoccer
Through his first 100 caps, Neymar has averaged a goal or assist EVERY time he suits up for Brazil. 🔥🔥🔥

Ottelun alla Neymar vastaanotti vuoden 1994 maailmanmestari Bebetolta juhlapaidan, jonka selkään oli painettu hänen nimensä ja numero 100.

FIFA

@FIFAcom
Neymar on the eve of 100 caps at the age of 27 @CBF_Futebol 🇧🇷🇧🇷

6⃣1⃣ goals isn't bad either 😲 👏

Pelin alla Neymar puhui medialle paitsi pitkästä maajoukkuehistoriastaan, myös tilanteestaan seurajoukkueessa. Hän halusi saada kesällä siirron Barcelonaan, mutta joutui lopulta pettymään. Maajoukkueen mukaan Neymar matkaa joka tapauksessa aina mielellään – ja saa saavutustensa ansiosta nauttia myös erityiskohtelusta.

– Olen ollut maajoukkueessa kymmenen vuotta. Olin aina yksi tärkeimmistä nimistä ja yksi heistä, joka kantoi joukkuetta selässään. En ole ikinä paennut sitä vastuuta. Olen aina täyttänyt osani maajoukkueessa hyvin, Neymar totesi medialle Singaporessa Copen mukaan.

– Kun pelaaja yltää tälle tasolle, erilainen kohtelu on normaalia. Barcelonassa (Lionel) Messiä kohdellaan eri tavalla. Johtuuko se siitä, että hän on kaikkein komein? Ei. Se johtuu siitä kaikesta, mitä hän tekee.

Neymar debytoi Brasilian A-maajoukkueessa elokuussa 2010 Yhdysvaltoja vastaan. Samassa pelissä hän puski myös avausmaalinsa.

[readmore from=Neymar]

Kesän pettymyksensä Neymar väittää tulleen jo niellyksi. Nyt on aika antaa taas kaikkensa PSG:n menestyksen puolesta.

– Kaikki tietävät, mitä kesän siirtoikkunassa tapahtui ja miten kovasti halusin siirtoa. Nyt tunnen oloni taas hyväksi seurassa, Neymar vakuuttaa.

– Kausi on alkanut osaltani todella hyvin. Puolustan seuraani kynsin ja hampain. Annan PSG:n puolesta sata prosenttia, jotta voimme saavuttaa mahtavia asioita.