Juventuksen konkari puolustaa seuran tähtihankintaa: ”Hänestä tulee maailman paras”

© Kuva: Getty Images
Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Juventuksen konkaritoppari Leonardo Bonucci puolustaa nuorta kollegaansa Matthijs de Ligtiä, joka on saanut syksyn otteistaan runsaasti kritiikkiä.

Euroopan suurseurat kävivät de Ligtistä, 20, kiivasta taistelua, mutta Hollannin maajoukkuepuolustaja valitsi kesällä uudeksi seurakseen Juventuksen. Ajax sai kapteenistaan 75 miljoonan euron siirtokorvauksen.

De Ligt on saanut uudessa seurassaan jo mukavasti vastuuta, mutta häntä on kritisoitu epävarmoista esityksistä. Hollantilaispuolustajan ura on vasta alkupäässä, mutta kannattajat ovat odottaneet hänen hintalappunsa ja viime kauden suoritusten perusteella enemmän.

Bonuccin mukaan kriitikoiden pitää olla kärsivällisempiä.

– Hänellä on ollut vaikeuksia, kuten kaikilla meillä muillakin, mutta hänet pitäisi jättää rauhaan. Hänellä on mahdollisuus nousta yhdeksi maailman parhaista toppareista, ellei jopa parhaaksi, kommentoi Bonucci Tuttosportille.

– Hän on tehnyt virheitä, kuten minäkin tein ennen ja ylipäätään kaikki tekivät. Niiltä ei voi välttyä.

Bonucci muistuttaa, että de Ligtin siirto Juventukseen ei ollut pelkästään vaihdos isompaan seuraan, mutta myös erilaiseen pelitapaan.

– Tämän paidan kantaminen kasaa paineita niskaan, ja hän on vasta 20-vuotias. Hän on koko uransa pelannut miespuolustusta, mutta nyt hän puolustaa aluetta.

– Hänkin on vain ihminen. Mutta kokemuksen myötä hänestä tulee maailman paras puolustaja

Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!