Kolme suomalaista MLS:n pudotuspeleihin – vastustajaksi tarjolla yksi sarjan kaikkien aikojen joukkueista

© Kuva: Getty Images

Yhdysvaltojen Major League Soccerin runkosarja tuli sunnuntaina päätökseen. Seuraavaksi vuorossa ovat pudotuspelit, joihin pääsi seitsemän joukkuetta sekä läntisestä että itäisestä konferenssista.

Kummankin konferenssin paras joukkue välttää pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ja aloittaa pudotuspelit vasta konferenssin välierävaiheessa. Jokainen pudotuspelikierros pelataan yhdestä poikki -systeemillä. MLS:n loppuottelu, eli MLS Cup, pelataan 10. marraskuuta.

Pudotuspeleissä on mukana vielä muutama suomalainen. Rasmus Schüllerin ja Robin Lodin Minnesota United taistelee läntisen konferenssin puolella jatkopaikasta Los Angeles Galaxya vastaan.

Alexander Ringin kipparoima New York City FC voitti itäisen konferenssin runkosarjan, joten se aloittaa pudotuspelit vasta konferenssin sisäisessä välierävaiheessa. Jukka Raitalan ja Lassi Lappalaisen edustama Montreal Impact jäi itäisessä konferenssissa yhdeksänneksi ja siten pudotuspelien ulkopuolelle.

Schüllerin, Lodin ja kumppanien urakka ei ainakaan helpotu, jos he pääsevät jatkoon. Seuraavalla kierroksella vastaan tulisi Los Angeles FC, joka voitti läntisen konferenssin runkosarjan ja rikkoi samalla kaksi MLS:n ennätystä. Se keräsi enemmän pisteitä ja saavutti paremman maalieron runkosarjassa kuin mikään joukkue koskaan aiemmin MLS:n historiassa. Lisäksi se sivusi 85 osumallaan runkosarjan kaikkien aikojen maaliennätystä.

LAFC:n tärkein pelaaja on ollut joukkueen kapteeni Carlos Vela, joka rikkoi sunnuntaina MLS:n runkosarjan yhden kauden maaliennätyksen. Meksikolaishyökkääjä viimeisteli hattutempun Colorado Rapidsin verkkoon ja kasvatti siten maalisaldonsa ennätykselliseen 34 osumaan.

Vela teki ja syötti runkosarjassa yhteensä 49 maalia, joka on myös MLS:n uusi ennätys.

Artikkelia muokattu 7.10.2019 klo 10.43: Lisätty maininta LAFC:n piste-ennätyksestä.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.