Kokkolalainen KPV nousi täksi kaudeksi Veikkausliigaan. Ensi kauden liigapaikka on seuran osalta vielä mysteeri, sillä se pelaa kaksiosaisessa Veikkausliigakarsinnassa Ykkösessä toiseksi sijoittuvaa TPS:aa vastaan 24. ja 27. lokakuuta. Otteluparin, jonka avausosa pelataan Turussa, voittaja pelaa Veikkausliigassa kaudella 2020.

Laitinen kertoi tiistaina SuomiFutis-sivustolle, että otteluparin toinen osa pelataan Kokkolan Keskuskentällä siitä huolimatta, että kentän huono kunto puhutti viime vuoden liigakarsinnassa. KPV ja TPS kohtasivat kyseisessä otteluparissa myös viime kauden päätteeksi.

Viikonloppuna KPV:n toiseksi viimeinen sija liigassa varmistui, kun se voitti FC Lahden vieraissa 4-1 ja samaan aikaan sarjajumbo VPS:n putoaminen sinetöityi, kun vaasalaisseura koki kotonaan 2-3-tappion HIFK:lle.

Pääomistaja ja joukkueen manageri Matti Laitinen ei ole pettynyt KPV:n tämän kauden kokonaissuoritukseen, vaikka hän osasikin unelmoida ennen kauden alkua korkeammistakin sijoituksista.

– Vuoristorataahan tämä on ollut. Kyllähän kaikki, jotka ovat olleet kauemmin jalkapallossa mukana kuin minä, ajattelivat, että sarjapaikan saavuttaminen oli se päätavoite. Mutta tavallaan niihin panostuksiin nähden, mitä laittoi talvella ja keväällä, niin kyllä minä odotin, että olisimme olleet ylempänä kuin karsija, Laitinen sanoi SuomiFutis-sivustolle.

Viime aikoina KPV on pelannut tuloksellisesti vahvasti loppukesästä päävalmentajaksi SJK:n organisaatiosta saapuneen Jani Uotisen alaisuudessa. Joukkue kirmaa kolmen ottelun voittoputkessa. Seuraavaksi vastassa on juuri sarjajumbo VPS lauantaina 19. lokakuuta.

– Jos nyt katsotaan tämän hetken peliä, meidän pelaamista ja materiaalia, niin kyllä siinä ovat paljon muutkin asiat vaikuttaneet siihen, että ollaan parannettu peliä. Ei se ole yksi tai kaksi kaveria vaan koko joukkueen tekeminen on jätkämäistynyt. On lopetettu sellainen pimputtelu.

[readmore from=Veikkausliiga]

– Tavoitteena on, että saataisiin lopetettua tämä kausi kuuden pelin voittoputkeen. Nyt on kolme takana, sitten seuraavaksi on ”Vepsu” ja sitten kaksi TPS-peliä. Jos kuuden ottelun voittoputkeen päättyy kausi, niin se olisi hienoa, Laitinen hymähti.

KPV:lla on 26 ottelun jälkeen kasassa 25 pistettä, eli neljä pinnaa vähemmän kuin seuraavana olevalla SJK:lla. Näin ollen ”Kerho” on KPV:n tavoittamattomissa ennen loppusarjojen viimeistä kierrosta.