KuPS haastatteli viittä valmentajaehdokasta – ”Olisi typerää tehdä suuria muutoksia”

© Kuva: Getty Images

Kuopion Palloseura juhli perjantaina tuoretta Veikkausliigan mestaruuttaan torijuhlissa, mutta tiedotti jo ennen kekkereitä ensi kauden valmennuksestaan. Mestaruusluotsi Jani Honkavaaran palatessa synnyinkaupunkiinsa Seinäjoelle, ohjat ottaa 59-vuotias norjalainen Arne Erlandsen. Kakkosvalmentajana aloittaa KuPS:n oma kasvatti Pasi Tuutti (lue lisää).

KuPS:n tuore urheilutoimenjohtaja Jonne Lindblom avasi valmentajanvalintaprosessia KuPS:n omalla YouTube-kanavalla. Ääneen pääsivät myös Erlandsen ja Tuutti itse.

– Meillä oli useita hyviä vaihtoehtoja pöydällä, ja niistä me tavattiin viisi. Heistä Arnen tapasimme sitten vielä toistamiseen Helsingissä tällä viikolla, Lindblom kertoo.

– Me koemme, että olemme löytäneet oikean henkilön jatkamaan Jani Honkavaaran hyvää työtä. Meillä on erittäin hyvä valmennustiimi ensi kaudelle.

– Rekrytointiprosessissa on ollut tärkeää se, että uuden päävalmentajan ja kakkosvalmentajan ominaisuudet tukevat toisiaan. He muodostavat hyvän kombon yhdessä. Uskon, että koossa on sellainen porukka, että joukkuehenki on tapissa ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen, Lindblom vakuuttaa.

Norjassa ja Ruotsissa aiemmin valmentanut Erlandsen ei usko tekevänsä KuPS:n toimintatapoihin ja pelitapaan suuria mullistuksia.

– Olen ensinnäkin iloinen tullessani tänne, mestaruusjoukkueeseen. Meidän täytyy kehittyä, sillä monet joukkueet haluavat voittaa meidät ensi vuonna, joten haluamme tulla vielä paremmiksi, Erlandsen maalailee tavoitteekseen.

– Pelitapaamme ei tule suuria eroja. Olisi typerää tehdä suuria muutoksia, kun joukkue on juuri voittanut mestaruuden.

RoPS:sta kotikaupunkiinsa palaava Pasi Tuutti määrittelee selkeästi omat erikoisosaamisalueensa.

– KuPS on mun kasvattajaseura ja on merkinnyt mulle aina tosi paljon, joten on mahtavaa tulla takaisin matkan tässä vaiheessa, Tuutti kuvailee tuntojaan.

– Mun vahvuudet on enemmän yksittäisen pelaajan auttamisessa. Uskon, että pystyn auttamaan jokaista pelaajaa olemaan parempi. Pelaajien kohtaaminen ja pelaajien valmentaminen on ollut mulle aina sydämen asia.

– Toinen asia on varmasti erikoistilanneosaaminen. Olen käyttänyt nyt kaksi vuotta enemmän kuin tarpeeksi aikaa siihen, että mulla olisi tietoa siitä, miten meidän erikoistilannepelaaminen saataisiin parempaan malliin. Minusta on mahtavaa, että kun on monesta paikasta kokemuksia, niin sitä kautta voi antaa ja jakaa paljon.