KuPS-sankari paljasti avoimesti tavoitteiden olevan ulkomailla – tuuletus oli suunniteltu jo ennen peliä: ”On se kaikista hienoin tuuletus”

© Kuva: Juha Tamminen
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

KuPS:n mestaruuden takuumies Ilmari Niskanen unelmoi jo viikolla maalin tekemisestä lauantaina. Lopulta Niskanen iski voittomaalin ja tuuletti osumaansa villisti fanien edessä. Niskanen kertoi myös juhlien keskellä hamuavansa ulkomaille.

Niskanen laukoi toisen puoliajan alkuvaiheilla upealla laukauksella KuPS:n voittomaalin Interiä vastaan. Kun pallo oli löytänyt vasempaan ylänurkkaan, yli tuhatpäinen KuPS-kannattajien yleisömeri repesi. Niin repesi myös Niskanen, joka repi päältään paitansa sekä GPS-liivinsä.

– Kyllä se melkein joka ilta kävi mielessä Honka-pelin jälkeen, että ”ai vitsi, miltähän se tuntuisi, jos tämän pelin saisi ratkaista”. Sitten kun se tapahtui niin aivan mahtava fiilis.

– Se euforian määrä, kun pallo meni maaliin, se oli uskomatonta… Tiesin jo heti, minkälaisen tuuletuksen aion tehdä kannattajien edessä. Se oli unelmien täyttymys.

Niskanen oli siis käynyt skenaarion läpi päässään. Tuuletus oli jo suunniteltu. Tuuletuksesta Niskanen toki sai varoituksen, mutta se ei paljon painanut.

– Kieltämättä kävi edeltävinä päivinä mielessä, että varsinkin jos toisella puoliajalla teen maalin, niin ehdottomasti paita lähtee pois. On se kuitenkin kaikista hienoin tuuletus minun mielestäni.

Riemun keskellä myös paidan alla ollut GPS-liivi lähti irti.

– Joo, se lähti siinä. Aluksi se ei suostunut lähtemään, mutta kyllä se sitten lopulta lähti, Niskanen kertoi nauraen.

Ulkomaat tähtäimessä

21-vuotias KuPS-laituri pelasi vahvan kauden, vaikka alkukausi oli vaikea. Lopulta kun maalihanat aukesivat, Niskanen nousi saman tien sarjan laitapelaajien eliittiin. Vahvat otteet ovat vakiintuneet Jani Honkavaaran KuPS-aikakaudella.

Niskasella on nyt takataskussaan kolmelta edelliseltä kaudelta hopea-, pronssi- ja kultamitali. Olisiko seuraavaksi oikea hetki lähteä katsomaan ulkomaan kortti?

– En pitäisi yhtään mahdottomana ajatuksena. Kyllä tämä oli urani paras kausi, ja tunnen itse, että olisin täysin valmis lähtemään. Eihän se oma pelaaminen täydellistä ole vielä, mutta koen, että olisin valmis kokeilemaan rahkeita kovemmassakin sarjassa.

Moni asia pitää kuitenkin vielä osua kohdalleen ennen kuin ulkomaat kutsuvat. Niskasen sopimus jatkuu yhä KuPS:n kanssa.

– Siinä on monta muuttujaa. Pitää löytyä sellainen seura, joka olisi minusta kiinnostunut, sitten pitää intressit kohdata KuPS:n, minun ja minut haluavan seuran kohdalla. Mutta en pidä yhtään mahdottomana, vaikka siirto tapahtuisikin.

Mikään maailmanloppu ei olisi jatko Kuopiossakaan.

– Ei minulla mikään pakottava kiire ole pois KuPS:sta. Kuopiossa on valtava buumi ja täällä on hemmetin hyvin kaikki asiat, Niskanen muistutti.

Juho Hirvonen, Turku
Twitter: @jkhirvonen

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS