Kuudetta Ballon d’Oria jahtaava Cristiano Ronaldo, 34, ei ole valmis eläkkeelle – ”Ikä on vain numero”

© Kuva: Getty Images

Cristiano Ronaldo ei puhu vielä uransa päättämisestä – päinvastoin. 34-vuotias portugalilaistähti ei todellakaan ole vielä valmis lopettamaan rakastamaansa ammattia.

– Ikä on vain numero. Se ei tarkoita, että 34-, 35-, 36-vuotiaana olet urasi loppupuolella, Ronaldo sanoi Juventuksen ja Moskovan Lokomotivin välistä Mestarien liigan ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa tiistaina Sky Sportsin mukaan.

Ronaldo uskoo yhä pystyvänsä todistamaan kentällä olevansa huippupelaaja. Kokemuksestaan hän kokee olevan vain hyötyä.

– Voin näyttää sen esityksilläni, sillä miten pelaan, pelityylilläni, siten miten minusta tuntuu hyvältä, terävältä, miten ajattelen peliä kypsempänä. Tämä tekee eron.

Kuudetta Ballon d’Or-palkintoaan nykyisessä maailman parhaalle pelaajalle jaettan pystin äänestyksessä jahtaava Ronaldo pelaa nykyisen nelivuotisen Juventus-sopimuksensa toista vuotta. Ronaldo iski hiljattain ammattiuransa 700. maalin osumalla maaliottelussa verkkoon.

Madeiran oma poika sanoo olevansa enemmän kiinnostunut triplan voittamisesta Juventuksen kanssa kuin Ballon d’Orista.

– Haluamme voittaa Serie A:n, haluamme voittaa cupin ja Mestarien liigan, Ronaldo aloitti tavoitteiden luettelemisen.

– Juventuksen pitäisi ajatella laajasti. Yritämme voittaa kaikki pokaalit. Tiedämme sen olevan vaikeaa, varsinkin liigassa ja Mestarien liigassa, mutta uskon sen olevan mahdollista. Kaikki on mahdollista, Ronaldo linjasi.

– Henkilökohtaisista (palkinnoista) minulla ei ole mitään sanottavaa. Se ei ole tärkein asia. Tärkeintä ovat kollektiiviset palkinnot. Jos voitat niitä, sinulla on enemmän saumoja voittaa yksilöpalkintoja. Ballon d’Or on minulle toinen sija.

Jos Ronaldo voittaisi Ballon d’Orin, hän nousisi Barcelonan argentiinalaispyssyn Lionel Messin ohi palkintolukemissa. Molemmat ovat voittaneet Ballon d’Orin viidesti.