Kuuleeko valmennusjohto? Suomen futisfanit vaativat Joel Pohjanpaloa avaukseen

© Kuva: Juha Tamminen

Jos suomalaiset penkkiurheilijat ja katsomoasiantuntijat saisivat päättää, Joel Pohjanpalo olisi avauksessa, kun Suomi kohtaa tänään Armenian EM-karsintojen kenties ratkaisevassa ottelussa.

Pohjanpalo palasi tositoimiin pitkän toipumisjakson jälkeen viime lauantaina. Edellisestä ottelusta oli ehtinyt vierähtää sellaiset puolitoista vuotta. Se ei Pohjanpaloa haitannut, vaan mies iski vaihdosta kentälle päästyään lohtumaalin Bosnia ja Hertsegovinan verkkoon. Lohtumaali se oli siksi, että Suomi hävisi pelin maalein 1-4.

Nyt jännitetään, uskaltaako ja voiko päävalmentaja Markku Kanerva nostaa Pohjanpalon suoraan avaukseen Armeniaa vastaan. Ikävän vamman pitäisi olla historiaa, mutta onko Pohjanpalo vielä 90 minuutin kunnossa? Entä tunteeko hän Kanervan mielestä tarpeeksi hyvin tehtävänsä Suomen pelitavassa?

Laitoimme Pohjanpalon avauksen paikasta gallupin pystyyn Facebookin suurimmassa suomenkielisessä jalkapalloryhmässä, Jalkapallon olohuoneessa. Kysyimme: ”Pitäisikö Joel Pohjanpalon olla tänään avauksessa, kun Suomi kohtaa Armenian?”

Gallupin tulos oli harvinaisen yksimielinen. Kello 15.08:aan mennessä ääniä oli annettu tasan 300 kappaletta. Vastaajista 258, eli 86 prosenttia, oli sitä mieltä, että Pohjanpalo on syytä nostaa avaukseen. Vain 14 prosenttia pitäisi Bayer Leverkusen -kärjen penkillä.

Kommenttikentässä vastaajat perustelivat, miksi Pohjanpalo pitäisi nostaa avaukseen – ja kenen tilalle.

– Toki, pitkä paussi loukkaantumisen johdosta ja näyttöhaluja varmasti paljon! Jassen [Tuominen] tilalle ehdottomasti, eräs vastaaja kirjoitti.

Tutustu Jalkapallon olohuone -Facebook-ryhmään tästä.

– Ehdottomasti 2 kärjellä, Jolle & Teme [Teemu Pukki], toinen kirjoitti.

– Kyllä avaukseen, voitto tarvitaan ja Joel on kunnossa ollessaan hyvä maalintekijä. Vie myös painetta pois Pukin harteilta. Eikä Tuominen oo vakuuttanut, kolmas vastaaja sanaili.

Asiasta oli kuitenkin myös toisenlaisia näkemyksiä.

– En usko, että on 90 minuutin kunnossa. Suurempi tarve voi olla ottelun loppupuolella kuin alussa, joten penkillä startti, yksi vastaaja kommentoi.

– Pitkä paussi alla. Vaikka olisi kunnossakin, intoilee jalat altaan nopsaan jos pääsee avaukseen. Vaihdosta sisään siinä 60-65 minuutin nurkilla.

Suomi-Armenia pelataan Turussa tänään tiistaina kello 19. Noin tunti ennen peliä nähdään, onko Pohjanpalo avauksessa vai penkillä. Viasat, Viaplay ja Viafree näyttävät ottelun.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.