Man United on aloittanut kautensa yhtä huonosti viimeksi 30 vuotta sitten

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin vaisu alkukausi Englannin Valioliigassa sai jatkoa maanantaina, kun se pelasi kotonaan 1-1-tasapelin Arsenalin kanssa.

United meni hieman ennen taukovihellystä johtoon Scott McTominayn komealla laukauksella, mutta Pierre-Emerick Aubameyang tasasi lukemat vajaan tunnin kohdalla isäntien puolustuksen mokaillessa. Avustava tuomari nosti Arsenalin maalissa lippunsa paitsion merkiksi, mutta videotarkistuksen jälkeen osuma hyväksyttiin.

Manchester United on seitsemän kierroksen jälkeen Valioliigassa kymmenentenä, Arsenal löytyy sarjataulukon neljänneltä sijalta. United on kerännyt seitsemästä ensimmäisestä pelistään vain yhdeksän pistettä, joka on sen huonoin saldo tässä vaiheessa kautta sitten kauden 1989-90.

Unitedin managerin Ole Gunnar Solskjærin asemasta on viime aikoina puhuttu mediassa paljon. Norjalaisluotsi aloitti pestinsä loistavasti tultuaan viime joulukuussa Unitedin väliaikaiseksi manageriksi portugalilaisen José Mourinhon saatua potkut.

Väliaikaispestinsä aikana Solskjær johdatti Unitedin kaikissa kilpailuissa yhteensä 19 otteluun, joista joukkue voitti 14 ja pelasi kahdessa tasan. Maaliskuussa hänet palkattiin manchesterilaisten vakituiseksi manageriksi, minkä jälkeen voittoja on tullut huomattavasti harvemmin.

Ole Gunnar Solskjær mietteliäänä Arsenal-ottelun jälkeen. Kuva: Getty Images

Solskjærin vakipestikin on kestänyt nyt 19 ottelua, joista United on voittanut kuusi ja pelannut viidessä tasan. Unitedin maaliero noissa otteluissa on seitsemän pykälää pakkasen puolella.

Valioliigassa Solskjær on ennättänyt olla Unitedin peräsimessä 28 ottelussa, joista joukkue on kerännyt yhteensä 49 pistettä. Mourinho keräsi 28 viimeisessä sarjapelissään yhteensä 51 pistettä.

Solskjær painotti maanantain ottelun jälkeen jälleen, että hänen ja Unitedin projekti on vasta alkupäässä.

– [Pelaamisessamme] on monia asioita, jotka antavat minulle valtavasti itseluottamusta. Voimme puhua suorituksista, mutta vain tuloksilla on väliä. Voitte puhua tuloksista, minä voin puhua siitä, että olemme pelanneet hyvin kuusi kertaa seitsemästä. Tiedämme, että West Hamia vastaan (0-2-tappio) emme olleet omalla tasollamme, mutta se ei mennyt niin huonosti kuin miltä te saatte sen kuulostamaan, kommentoi Solskjær Guardianin mukaan.

– Kuinka monta kertaa olemme olleet 1-0-johdossa, mutta emme ole saaneet toista maalia? Tämä on jyrkkä oppimiskäyrä meille. Me jatkamme kovaa työntekoa, ja kokeneempana teemme oikeita päätöksiä. Olimme tässä pelissä jälleen 1-0-johdossa, [kuten] Southamptonia, Wolverhamptonia vastaan. Meidän on opittava voittamaan nämä pelit.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.