Managerit suitsuttivat Man Unitedin hyökkääjän unelmaosumaa – maalintekijä nosti esiin yllättävän pointin onnistumisestaan

© Kuva: Getty Images

Keskiviikkona pelattujen jalkapallo-otteluiden kenties komein osuma nähtiin Stamford Bridgella Chelsean ja Manchester Unitedin välisessä Englannin Liigacupin ottelussa.

Yleisö haukkoi henkeään 73. minuutilla, kun Unitedin hyökkääjä Marcus Rashford latasi uskomattoman vapaapotkun vasempaan ylänurkkaan ohi kotijoukkueen maalia vartioineen Willy Caballeron. Tänään torstaina 22 vuotta täyttävän Rashfordin noin 27 metristä lähtenyt laukaus viuhui kovana kohti maalin kattoa, eikä argentiinalaismolari Caballerolla ollut paljoa tehtävissä estääkseen maalin syntymistä.

Tuolla unelmaosumalla United paineli Liigacupin puolivälieriin. Rashford teki joukkueensa molemmat maalit 2-1-voitossa. Britin ensimmäinen rysä oli syntynyt 25. minuutilla rangaistuspotkusta.

Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær on aiemminkin verrannut Rashfordin potkutekniikkaa manchesteriläisten entisen pelaajan, nykyisin Juventusta edustavan portugalilaistähden Cristiano Ronaldon potkutapaan. Molempien pelaajien laukomissa kudeissa on ominaista, että pallo ikään kuin ”leijaa” ilmassa, jolloin maalivahdin on hyvin vaikeaa hahmottaa pelivälineen lentorata.

Sen lisäksi Rashfordin ja Ronaldon laukoman pallon takana on usein hirmuinen määrä potkutekniikan avulla aikaan saatua voimaa, mikä vaikeuttaa entisestään veskarin työtä.

Solskjær suitsutti pelin jälkeen Rashfordin maalirikasta iltaa. Norjalaisluotsista on hienoa, että nuoren pelaajan pää kestää niin hyvin kovassa paikassa.

– Pojalla on rautaiset hermot. Laukoo rankkarin, ei ongelmaa. Nousee esiin ja laukoo pallon omalla tavallaan ja voittaa pelin meille – fantastista, Solskjær kehui Sky Sportsin mukaan.

Ensimmäisen täyden kautensa Unitedin päävalmentajana aloittanut Solskjær kertoi Skylle nähneensä Rashfordin useasti harjoituksissa laukomassa vapaapotkuja sisään samaan tyyliin.

Myös Chelsean manageri, englantilaislegenda Frank Lampard jakoi kunniaa Rashfordin maagiselle toiselle maalille.

– Se oli erityistä, salama kirkkaalta taivaalta, Lampard aloitti.

– Tekniikka oli upea. Se oli mieletön laukaus häneltä sellaisella hetkellä kun tunsin, että ohjat olivat meillä.

Chelsea oli tasoittanut pelin tunnin kohdalla Michy Batshuayin toimesta ja päässyt paremmin mukaan kamppailuun. Lontoolaiset eivät kuitenkaan onnistuneet enää tulemaan rinnalle Rashfordin toisen maalin jälkeen.

Harjoituksissa tehdyt toistot ovat Rashfordin itsensä mukaan olleet avainasia siihen, että hän uskaltaa kokeilla suoraa laukausta kauempaakin tilaisuuden tarjoutuessa.

Kärkimies nosti esiin myös hiukan yllättävän seikan toisesta maalistaan.

– Rehellisesti sanottuna se johtui palloista, Rashford kuittasi, kun Sky Sports kysyi tältä unelmamaalista.

– Kun harjoittelimme niillä (Mitren palloilla) ja lauoimme, oli nähtävissä liikettä ylös ja alas, ja ne saattavat mennä minne vain.

– Onneksi se meni ylänurkkaan. Positiivinen päivä.

Jos alla oleva video Rashfordin maalista ei aukea, katso se täältä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.