Menestystä tuonut maajoukkuevahti jättää Suomen futiskentät – jatkossa ”seuran kannattaja ja fani”

© Kuva: Juha Tamminen
Arsenal ja Liverpool tarjoavat viihdettä pikkulauantaille! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

SJK:n pitkäaikainen ykkösmaalivahti Mihkel Aksalu jättää seuran tulevan lauantain jälkeen. Viron A-maajoukkuetorjuja palaa perheineen kotimaahansa, jossa tekee päätöksen uransa jatkosta.

Aksalu on toiminut seinäjokisten veräjänvartijana jo vuodesta 2013. Loukkaantumisen johdosta hän ei pysty pelaamaan joukkueensa sarjakauden päätösottelussa FC Lahtea vastaan.

– Tämä ei ollut helppo päätös, mutta nyt kun se on tehty, tuntuu kaikki selvältä, Harmittaa vain se, että en pysty pelaamaan viimeistä peliä. Onneksi pystyn kuitenkin kävelemään kentälle ja sanoa vielä kerran kaikille kiitos sekä nauttimaan viimeisestä pelistä kotistadionilla, 209 virallista ottelua SJK-paidassa pelannut veskari miettii seuran sivustolla.

Haikeus on kommenteissa läsnä.

Lauantain pelin jälkeen, kun sopimukseni loppuu kuun lopussa, en ole enää tämän seuran pelaaja. Sen jälkeen olen tämän seuran kannattaja ja fani. Ei ole väliä missäpäin maailmaa minä menen tulevaisuudessa, niin olen täysin varma, että seuraan kaikkia SJK:n pelejä ja tuloksia. Tätä on vaikea sanoa lyhyesti, mutta tämä seura ja Seinäjoki on ollut iso osa minun elämää ja ne muistot kulkevat kanssani ikuisesti.

Perheellisen miehen uran muistoihin liittyy hauska yksityiskohta.

– Yksi parhaista omista muistoista on vuodelta 2016, ennen lähtöä Suomen cupin finaaliin Tampereelle. Istuimme silloin perheeni kanssa aamupalalla ja puhuimme yhdessä kuinka tärkeä peli tuo HJK:ta vastaan pelattava finaali oikein on. Silloin lupasin tyttärelleni, että tulen kahden päivän päästä takaisin ison hopeisen pokaalin kanssa. Menimme peliin, pelasimme sen ja seuraavana aamuna sitten söimme yhdessä puuroa pokaalin kanssa.

SJK:n päävalmentaja Brian Page on työskennellyt lähtijän kanssa vuodesta 2016.

– Aksalu on erityinen maalivahti, jolla tulee olemaan paikka tämän seuran sydämessä koko hänen loppuelämänsä ajan. SJK on ollut onnekas, että sillä on ollut näin hyvä maalivahti jo useiden vuosien ajan.

Aksalun aikana SJK nousi Ykkösestä Veikkausliigaan, voitti Suomen mestaruuden, Suomen cupin, Veikkausliigan hopea- ja pronssimitalit sekä Suomen cupin hopeaa ja Liigacupin. Hänet valittiin Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi vuonna 2015 sekä samana vuotena Veikkausliigan tähdistöön.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!

Arsenal ja Liverpool tarjoavat viihdettä pikkulauantaille! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!