Miksi Neymar ei ole ehdolla maailman parhaaksi? France Footballilta tyhjentävä vastaus

© Kuva: Getty Images

Ranskalaislehti France Football julkaisi maanantaina ehdokkaat tämän vuoden parhaan miespelaajan palkinnon, eli Kultaisen pallon (Ballon d’Or), voittajaksi.

30 ehdokkaan joukosta löytyy kestosuosikkeja ja yllättäjiä. Viidesti mieheen palkinnon voittaneet Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi ovat jälleen mukana, mutta viime vuoden voittaja Luka Modrić ei listalle mahtunut.

Yksi listan nimekkäimmistä poissaolijoista on Paris Saint-Germainin brasilialaistähti Neymar, joka on viimeksi jäänyt ilman ehdokkuutta vuonna 2010.

Vuodesta 1956 lähtien palkinnon jakanut France Football selvensi ehdokkaiden julkistuksen jälkeen, miksi Neymar, 27, ei ole listalla. Ranskalaislehti kuvaili brassihyökkääjän mennyttä kymmentä kuukautta ”mustaksi vuodeksi”.

Viime viikon alussa PSG tiedotti jo Neymarin kolmannesta loukkaantumisesta tänä vuonna. Ensimmäinen piti hänet sivussa lähes koko viime kauden jälkimmäisen puoliskon ja toisen takia häneltä jäi väliin tämän kesän Copa América, jonka Brasilia voitti. Tuorein vamma pitää Neymarin arvioiden mukaan sairastuvalla noin kuukauden.

France Football muistutti myös kohuista, joissa Neymar on rypenyt tänä vuonna. Loukkaantuneena ollessaan hän haukkui pystyyn tuomariston, joka tuomitsi PSG:n ja Manchester Unitedin välisen ottelun, joka päätti PSG:n viime kauden taipaleen Mestarien liigassa. Hän sai kommenteistaan kolmen ottelun pannan, jota lyhennettiin myöhemmin yhdellä pelillä.

Huhtikuussa Neymar tönäisi hänelle huudellutta kannattajaa noutaessaan mitaliaan Ranskan cupin loppuottelun jälkeen, mistä hän myös sai kolmen ottelun pelikiellon.

France Football mainitsi myös Neymariin kohdistuneen raiskaussyytöksen, vaikka hänet todettiinkin syyttömäksi. Lisäksi ranskalaislehti muistutti Neymarin kesän siirtosotkusta. Neymar olisi halunnut palata entiseen Barcelonaan, joka ei kuitenkaan onnistunut tekemään riittävän hyvää tarjousta PSG:lle. Brassitähti jäi kiusalliseen tilanteeseen Pariisiin, jossa kannattajat ovat osoittaneet mieltään häntä vastaan.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.