Mitä ihmettä? – entinen Valencian seurapresidentti vangittiin, yritti kidnapata ja ryöstää seuraajansa

© Kuva: Getty Images

Valencian entinen seurapresidentti Juan Bautista Soler on vangittu. Soler sai kahden vuoden vankilatuomion kidnappauksen ja ryöstön suunnittelusta.

Bautista Solerin ja kolmen muun henkilön oli tarkoitus kidnapata ja ryöstää Valencian silloinen seurapresidentti Vicente Soriano, jotta tämä maksaisi Bautista Solerille velkansa.

Kidnappauksen oli määrä tapahtua keväällä 2014, mutta poliisi sai tapauksen tietoonsa ajoissa ja kidnappausta yrittäneet Soler ja kolme muuta henkilöä pidätettiin huhtikuussa 2014. Kidnappauksen oli määrä tapahtua Mestallan läheisen kahvilan uloskäynnin edessä.

Soler toimi Valencian seurapresidenttinä noin neljän vuoden ajan aina maaliskuuhun 2008 saakka, jolloin hän myi yli 70 000 osaketta Sorianolle noin 85 miljoonalla eurolla. Kyseinen summa oli maksettava neljässä erässä. Sorianon tarkoitus oli myydä osakkeet suuremmalla hinnalla eteenpäin ja Soriano löysikin ostajaehdokkaan Uruguaysta, mutta lopulta Valencian kaupunki kielsi seuran myymisen ulkopuoliselle ja epäilyttävälle taholle.

Soriano erosi roolistaan epäonnistuttuaan myymään seuraan Dalport-nimiselle yhtiölle ja Valencian pääsponsorin Bancajan nimeämän seurajohdon alaisuudessa osakkeiden arvo laski, eikä Soriano suostunut siten maksamaan Solerille velkaansa.

Espanjan korkein oikeus määräsi vuonna 2013 Sorianon ja Dalport-yhtiön maksamaan Solerille yhteensä 59 miljoonaa euroa.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!