Eurooppa-liigan ottelu luxemburgilaisen Dudelangen ja azerbaidzhanilaisen FK Karabakhin välillä on jouduttu toistaiseksi keskeyttämään. Ottelun keskeytykseen johti poliittinen provokaatio, joka sai vierasjoukkueen pelaajat raivon partaalle.

Ottelun 35. minuutilla pelikentän keskiympyrän ylle lennätettiin drone, josta roikkui Artsakhin tasavallan lippu. Kiistelty Artsakhin maakunta on lähinnä armenialaisten asuttama, mutta se kuuluu virallisesti Azerbaidzhaniin. Alue tunnettiin aiemmin nimellä Vuoristo-Karabah.

Armenian ja Azerbaidzhanin välit eivät tunnetusti ole parhaat mahdolliset, ja temppu saikin Karabakhin pelaajien sapen kiehumaan. Vieraiden pelaajat yrittivät pudottaa dronen pallon avulla ja peli jouduttiin lopulta viheltämään poikki.

Karabakh johti peliä keskeytyshetkellä 2-0. Peliä päästiin kuitenkin jatkamaan noin 15 minuutin viivästyksen jälkeen.

World Soccer Talk

@worldsoccertalk
Crazy scenes in Dudelange-Qarabağ game as a drone carrying Armenian flag flies over center circle. Outraged Qarabag players from Azerbaijan pick up the ball and try to knock the drone out of the sky.

#UEL game has now been suspended.

Edward Walker

@edward_w97
A dark reminder of how politics can ruin Football.
Dudelange’s #UEL game against Azerbaijani side Qarabag has been suspended at 2-0, after a drone carrying what I believe to be an Armenia flag descended over the players.
Qarabag’s players were enraged.