Real Madridin pelaaja sai paniikkikohtauksen vain hetki ennen Mestarien liigan finaalia – nyt hän kertoo kauhun hetkistään

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Brasilialaispelaaja Marcelo on kertonut Players’ Tribunelle kevään 2018 Mestarien liigan finaalia edeltävistä tapahtumista. Silloin laitapakki koki kauhun hetkiä.

Real Madridin luottopelaajana tuolloin luutinut brassi sai paniikkikohtauksen vain hetkeä ennen Liverpoolia vastaan pelattua ottelua. Syynä olivat Marcelon arvelujen mukaan hänen kantamansa valtavat paineet.

– En pystynyt hengittämään. Yritin olla panikoimatta, Marcelo sanoi ja tarkensi näin käyneen pukukopissa juuri ennen finaalia.

– Tuntui siltä, kuin joku olisi tukossa rinnassani. Nämä valtavat paineet. Tiedättekö sen tunteen? En puhu hermoista. Hermot ovat normaali asia jalkapallossa. Tämä oli jotain muuta.

Marcelosta tuntui siltä kuin hän olisi tukehtunut. Oireet olivat alkaneet orastavalla tasolla jo ottelua edeltävänä iltana. Ruoka ei maistunut eikä uni tullut.

– Ajattelin vain peliä. Se oli oikeastaan hauska juttu: vaimoni, Clarice, tulee niin vihaiseksi siitä että pureskelen kynsiäni, ja hän sai vihdoin minut lopettamaan pari vuotta sitten, Marcelo selitti ja jatkoi:

– Mutta kun heräsin finaalipäivän aamuna, kaikki kynteni olivat poissa.

Marcelon mukaan reaktio on jalkapallomaailmassa normaali, kun pelataan isoja, jopa valtavia otteluita. Se on hänen mielestään inhimillistä.

– En välitä kuka olet. Yrität vain olla paskomatta housuihisi. Se on totuus, veli!

Mutta miksi Marcelo stressasi niin kovasti voitosta? Real Madrid oli jo voittanut kaksi Mestarien liigaa peräkkäin ennen kevättä 2018. Joku saattaisi kuvitella, että jännitys olisi ollut niskassa jo niinä kertoina.

– No, kun sinulla on sauma tehdä historiaa, tunnet sen painolastin. Mutta jostain syystä minä todella tunsin sen. En ollut koskaan kokenut niin kovaa ahdistusta, joten en tiennyt mitä tapahtuu, hän selitti.

Hän ajatteli jopa lääkärille soittamista mutta oli huolissaan siitä, että peli saattaisi jäädä siinä tapauksessa väliin. Niinpä hän ei koskaan tarttunut luuriin.

Myös eräs toinen asia kyti kovasti ahdistuneen miehen päässä ennen finaalia. Asia, joka lopulta nosti voitontahdon uusiin sfääreihin.

– Pari päivää ennen finaalia entinen Real Madridin pelaaja oli sanonut jotain minusta tv:ssä, ja se jäi päähäni.

Nimeltä mainitsemattomalta Realin entiseltä pelaajalta oli kysytty mielipidettä finaalista. Tämän vastaus sai Marcelossa aikaan ärsyyntymisen tunteen.

– Häneltä oli kysytty ajatuksia finaalista, ja hän sanoi ”minusta Marcelon pitäisi ostaa Mohamed Salahin juliste, laittaa se seinälleen ja rukoilla sitä joka ilta”.

– 12 vuoden ja kolmen Mestarien liigan voittopokaalin jälkeen hän osoitti epäkunnioittavaa käytöstä minulle tällä tavalla suorassa tv-lähetyksessä. Tuo kommentti oli tarkoitettu minun upottamisekseni, mutta se antoi minulle niin paljon motivaatiota, Marcelo kertoi.

– Halusin tehdä historiaa. Halusin pienten lasten katsovan minua Brasiliassa niin kuin minäkin katsoin Roberto Carlosia. Halusin heidän aloittavan hiustensa kasvattamisen Marcelon takia, tiedättehän?

Nuo ajatukset antoivat pakille tahdonvoimaa sen eteen, että pelaaminen lopulta onnistui. Real voitti Liverpoolin 3-1 ja samalla kolmannen peräkkäisen Mestarien liigan mestaruuden.

– Istuin pukukaappini edessä kärsien hengitysvaikeuksista, ja mietin itsekseni, kuinka monta lasta maailmassa pelaa jalkapalloa? Kuinka moni heistä unelmoi Mestarien liigan finaalissa pelaamisesta? Miljoonia, miljoonia, miljoonia. Rauhoita itsesi. Sido nappulakenkäsi, veli.

Kun hän astui nurmelle, hengitysvaikeudet puskivat yhä päälle. Silloin mieleen putkahti rajulta kuulostava ajatus.

– Jos minun täytyy kuolla täällä tänä iltana, niin v***t siitä. Kuolen.

Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS