Seurajoukkueessaan loistanut Joni Kauko haluaa Huuhkajissa kymppipaikalle: ”Yhtään olematta ylimielinen, tuntui, että olin viime kaudella pysäyttämätön”

© Kuva: Juha Tamminen
Atletico Madrid mättää maaleja Huescassa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Joni Kauko on noussut Markku Kanervan Huuhkajat-miehistön vakionimeksi viimeisen reilun vuoden aikana. Taustalla on onnistunut seurasiirto tanskalaiseen Esbjergiin. Turkulainen himoitsee peliminuutteja EM-karsintaotteluissa Bosnia-Hertsegovinaa ja Armeniaa vastaan.

– On kyllä hyvä fiilis nyt. Varsinkin, kun koko joukkueessa on niin hyvä tunnelma. On kivaa olla mukana tässä nyt koko ajan. Kai se kertoo siitä, että on itse tehnyt jotain oikein seurajoukkueessa. Nyt pitää näyttää sitä omaa osaamista, että saisi pikkuhiljaa enemmän minuutteja myös täälläkin, Kauko pohtii SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Viime kausi oli Kaukolle menestys. Kauko oli suuri syy siihen, miksi joukkue ylsi Tanskan Superliigassa sijalle kolme. Keskikenttäpelaaja iski yhteensä kahdeksan sarjaosumaa. Pelipaikan vaihtuminen kenttäryhmityksessä ylemmäksi on avittanut tehojen löytymisessä. Ennen keskikentän pohjalla tai keskellä pelannut Kauko siirtyi kymppipaikalle ja välillä jopa vielä ylemmälle pelipaikalle.

– Viime vuonna, kun siirryin Esbjergiin, niin tuo homma tuli vasta kuvioihin. En minä sitä itsekään ollut ajatellut aiemmin. Silloin meidän hollantilaiskoutsi kertoi, että hän on tällaista ideaa ajatellut. Sanoin, että ”mikäs siinä.” Mulla oli alla pari huonompaa kautta Randersissa, joten tarvitsin jotain muutosta.

Kauko ei ollut yli kymmeneen vuoteen pelannut kyseisillä pelipaikoilla.

– Ehkä joskus Interin junnuissa tai Sinimustissa, kun pelasimme Kakkosta. Se oli ehkä vähän sellaista, että mentiin tulos edellä.

– Kyllä pelipaikan muutos tuli aika puskista. Muutama peli meni totutellessa, mutta siitä se sitten lähti, 29-vuotias pelimies kertaa.

Kauko on onnistunut tekemmän tehoja myös tällä kaudella, Viimeisessä kolmessa pelaamassaan ottelussa hän on osunut kahdesti, joten hän pääsee hyvässä vireessä maaotteluihin.

– Pakko myöntää, että on aika iso himo kentälle. Yhtään olematta ylimielinen, tuntui, että olin viime kaudella pysäyttämätön. Tällä kaudella sama fiilis on tullut useassa pelissä, joten sitä haluaisi päästä näyttämään myös maajoukkueessa.

Bosnia-ottelussa on luvassa kisapaikan kannalta hurjat panokset. Kaukon mukaan hänen punttinsa ei tutise, mikäli kutsu kentälle käy.

– Ei tutisisi. Totta kai ne ovat vaikeita pelejä, mutta isot pelit, joissa pääsee näyttämään, ovat parhaita.

Kaukoa voidaan pitää nyt pelipaikan vaihtumisen myötä monipuolisena pelaajana. Hän kertoo, mihin sijoittaisi itsensä Huuhkajien kenttäryhmityksessä.

– Se onkin mielenkiintoista, koska pelaamme maajoukkueessa vähän eri taktiikalla. Nyt olen ollut seurajoukkueessa yksin kymppipaikalla. Se on toiminut ihan hyvin.

– Kyllä mä laittaisin itseni siihen ylemmälle pelipaikalle. Ei nyt välttämättä ihan kärkenä, mutta sellaiseksi piilokärjeksi tai kymppipaikalle. Ehdottomasti haluaisin pelata siinä, koska omassa seurajengissä olen nyt pelannut sitä paikkaa niin paljon. Tuntuu, että siinä kulkee hyvin ja itseluottamusta on paljon enemmän. Toivottavasti pääsisi siinä koittamaan, Kauko sanoo silmät kiiluen.

EM-karsintaottelu Bosnia&Hertsegovina-Suomi potkaistaan käyntiin lauantaina klo 19.00. Kaikki Suomen ottelut Viasat Jalkapallo -kanavalta, Viaplaysta ja ilmaiseksi Viafreestä.

Jesse Happonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Atletico Madrid mättää maaleja Huescassa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!