Syksyn futiskomeetta ihailee Zlatania ja syö kuin Cristiano Ronaldo – ”Hän on hullu!”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Mestarien liigan lohkovaihetta on nyt pelattu täydet kaksi kierrosta, ja kilpailun maalipörssi on vähintäänkin mielenkiintoista luettavaa. Maalitilastoa johtavat neljä maalia tehneet Erling Braut Håland, 19, ja Serge Gnabry, 24.

Etenkin norjalaishyökkääjä Håland on ollut syksyn suuri futiskomeetta. 194-senttinen hyökkääjä on tehnyt RB Salzburgille 11 ottelussa huimat 18 maalia ja antanut viisi maalisyöttöä. Syyskuussa hän debytoi myös Norjan A-maajoukkueessa.

Esikuvakseen Håland ilmoittaa ei enempää eikä vähempää kuin torstaina 38 vuotta täyttävän Zlatan Ibrahimovicin.

– Minulla oli paljon esikuvia ja olen nähnyt paljon hyviä pelaajia, mutta Zlatan Ibrahimovic on minulle kaikkein suurin. Se, miten hänestä tuli niin hyvä, hänen valitsemansa polku ja hänen pelitapansa. Hän on myös pohjoismaalainen, joten jonkun on otettava hänen paikkansa, Håland totesi kovalla itseluottamuksella RB Salzburgin kotisivujen haastattelussa.

Håland on toisen polven huippujalkapalloilija, sillä hänen isänsä Alf Inge Håland pelasi aikanaan menestyksellä Manchester Cityssä ja Leedsissä. Alfie Håland onkin kenties paras mahdollinen henkilö kertomaan, kuinka poika on noussut näinkin nopeasti jalkapallomaailman parrasvaloihin.

– Erlingillä on aina ollut lahjoja. On kuitenkin olemassa paljon lahjakkaita nuoria pelaajia, mutta kaikilla heillä ei ole päättäväisyyttä, Alf Inge Håland aloitti ESPN:n haastattelussa.

– Olen aina tunnistanut Erlingin nälän. Jo 11-12 -vuotiaana hän lähti omin päin sisähalliin harjoittelemaan taitojaan ja pelaamaan vanhempia poikia vastaan.

– Hänellä oli aina sisäinen halu kehittyä. Ehkä hän peri minulta juuri sen, sillä minulla ei ikinä ollut hänen lahjojaan, isä-Håland täräyttää.

– Minä tarvitsin päättäväisyyttä pärjätäkseni lajissa. Erling teki kuitenkin kaikki uhraukset. Hän lähti kotoa 16-vuotiaana ja muutti Moldeen, ja on paljon ammattimaisempi kuin minä olin.

Esimerkkinä poikansa määrätietoisuudesta Alf Inge Håland kertoo tämän ruokavaliovalinnasta.

– Patrice Evra kertoi tarinan Cristiano Ronaldon kanssa syömästään lounaasta. Cristiano söi pelkkää kalaa, ei mitään muuta. Erling yrittää nyt tehdä samoja asioita, sillä Ronaldo on 34-vuotiaana edelleen huipulla. Se osoittaa oikeiden valintojen merkityksen.

”Mestarien liigan hymni on lempilauluni”

Oikeita valintoja Håland on tehnyt myös seurojensa suhteen. Brynestä ensimmäinen askel vei verrattain vaatimattomasti Moldeen, nykyisen Man United -luotsi Ole Gunnar Solskjaerin alaisuuteen. Myöhemmin Håland olisi voinut valita useiden Euroopan huippuseurojen joukosta, mutta hän valitsi ensin Itävallan ja RB Salzburgin. Menestys Salzburgissa avaa taatusti ovet vielä isompiin piireihin.

– Erling olisi voinut siirtyä Moldesta Juventukseen. Hän ja hänen isänsä valitsivat kuitenkin Salzburgin, koska se oli oikea siirto uran siinä vaiheessa, entinen Norjan maajoukkuepelaaja Jan Åge Fjørtoft sanoi ESPN:lle.

– Olen seurannut hänen uraansa tarkasti. Hän on aina ollut kypsä pelaaja, jolla on täydellinen asenne. Hänen silmistään näkee, että hän on maalintekijä, mutta häntä on siunattu myös mahtavalla fysiikalla.

– Hän on todella nopea ja kuin kone, kunhan pääsee vauhtiin. Tärkeää Erlingissä on, että mille tasolle ikinä hän siirtyykään, hän menestyy.

– Hän on nyt tehnyt hattutempun Mestarien liigassa. Jossain vaiheessa hän siirtyy todella suureen liigaan ja menestyy sielläkin, Fjørtoft uskoo.

Hålandin Salzburgin pelikaveri Max Wöber kertoi nuorukaisesta ja hänen asenteestaan mielenkiintoisen anekdootin keskiviikkoisen Liverpool-pelin alla.

– Hän on hullu! Päivää ennen ottelua kapteenimme oli kävelyllä koiransa ja vastasyntyneen vauvansa kanssa. Yhtäkkiä hänen viereensä ajoi auto, jonka ikkunat olivat auki. Autossa istui Erling, joka kuunteli Mestarien liigan hymniä todella kovaa, Wöber kertoi.

Näin Håland kommentoi Wöberin kertomaa tarinaa:

– Olen katsonut Mestarien liigaa koko ikäni ja kuunnellut sitä hemmetin kaunista laulua. Se on ehkäpä lempilauluni, hyökkääjä täräyttää.

Myös Jan Åge Fjørtoftilla on mielenkiintoinen paljastus norjalaisen maalipyssyn huumorintajusta.

– Hän on hyvä poika ja ymmärtää hauskanpidon päälle. Kun hän teki hattutempun Genkiä vastaan, hän sanoi, että hän nukkuisi kaikkien hattutemppupallojensa kanssa, jotta muut pallot eivät tulisi kateellisiksi, Fjørtoft heitti.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS