Tähti on syttynyt – Arsenal-juniori takonut kahdessa pelissä huimat tehot

© Kuva: Getty Images

18 vuotta ja 107 päivää. Sen ikäinen oli brasilialainen Gabriel Martinelli, kun hän teki Arsenalille kaksi maalia Eurooppa-liigan ottelussa Standard Liégeä vastaan. Eli Arsenalin seurahistorian nuorin moiseen saavutukseen yltänyt.

Martinelli siirtyi Arsenaliin heinäkuussa brasilialaisesta Ituanosta. Hän debytoi Gunnersin edustusjoukkueessa Valioliigan avauskierroksella Newcastlea vastaan. Tuolloin peliaikaa tuli vajaat kymmenen minuuttia.

Seuraavan kerran Martinelli pääsi edustusjoukkueessa kentille syyskuussa pelatussa Liigacupin ottelussa Nottinghamia vastaan – ja nyt heti avaukseen. Arsenal voitti pelin 5-0 ja Martinelli teki kaksi maalia. Tänään tahti jatkui, kun Martinelli teki toisessa 90-minuuttisessaan Tykkimiesten edustuksessa tehot kaksi maalia ja yksi maalisyöttö. Belgialaisseura Liége kaatui komeasti 4-0.

Martinellin ensimmäinen euromaali oli upea pusku yläriman alle. Toisen maalinsa hän laukoi tarkasti alanurkkaan. Kenties kaikkein näyttävin suoritus oli kuitenkin komea chippi pelikaveri Dani Ceballosin Arsenal-uran avausmaaliin toisella puoliajalla.

Pankaa nimi Martinelli muistiin, sillä tästä kaverista kuullaan vielä.