18 vuotta ja 107 päivää. Sen ikäinen oli brasilialainen Gabriel Martinelli, kun hän teki Arsenalille kaksi maalia Eurooppa-liigan ottelussa Standard Liégeä vastaan. Eli Arsenalin seurahistorian nuorin moiseen saavutukseen yltänyt.

GOAL

@goal
4 goals in 2 games ⚽️⚽️⚽️⚽️

The youngest player to net 2+ goals in a major European game for Arsenal 👏

Gabriel Martinelli is a talent ✨

#UEL

Martinelli siirtyi Arsenaliin heinäkuussa brasilialaisesta Ituanosta. Hän debytoi Gunnersin edustusjoukkueessa Valioliigan avauskierroksella Newcastlea vastaan. Tuolloin peliaikaa tuli vajaat kymmenen minuuttia.

Seuraavan kerran Martinelli pääsi edustusjoukkueessa kentille syyskuussa pelatussa Liigacupin ottelussa Nottinghamia vastaan – ja nyt heti avaukseen. Arsenal voitti pelin 5-0 ja Martinelli teki kaksi maalia. Tänään tahti jatkui, kun Martinelli teki toisessa 90-minuuttisessaan Tykkimiesten edustuksessa tehot kaksi maalia ja yksi maalisyöttö. Belgialaisseura Liége kaatui komeasti 4-0.

Martinellin ensimmäinen euromaali oli upea pusku yläriman alle. Toisen maalinsa hän laukoi tarkasti alanurkkaan. Kenties kaikkein näyttävin suoritus oli kuitenkin komea chippi pelikaveri Dani Ceballosin Arsenal-uran avausmaaliin toisella puoliajalla.

OptaJoe

@OptaJoe
18 y & 107d - Gabriel Martinelli is the youngest player to net 2+ goals in a major European game for Arsenal. Star. #UEL

Squawka

@Squawka
Gabriel Martinelli has now scored four goals in his last two games for Arsenal in all competitions.

Two goals three minutes for the striker.

Pankaa nimi Martinelli muistiin, sillä tästä kaverista kuullaan vielä.