Teemu Pukki Cristiano Ronaldon rinnalle EM-karsintojen maalipörssissä – Norwichilta kylmänviileä twiitti

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien ykköspyssy Teemu Pukki osoitti tiistai-iltana jälleen kliinisyytensä, kun hän chippasi kaksi lähes identtistä maalia Armenian verkkoon. Pukin maalit auttoivat Suomen tuikitärkeään 3-0 -voittoon matkalla ensi kesän EM-turnaukseen.

29-vuotias Pukki on tehnyt nyt kahdeksassa EM-karsintaottelussa yhteensä seitsemän maalia ja antanut yhden maalisyötön päälle. Pukin maalit ovat jakautuneet myös tasaisesti, sillä hän on onnistunut maalinteossa kaikkia Suomen viittä karsintavastustajaa vastaan. Suomi on tehnyt karsinnoissa yhteensä 12 maalia, joista Pukin osuus on siis yli puolet.

Koko EM-karsintojen maalitilastossa Pukki nousi nyt jaetulle viidennelle sijalle. Suomen lohkon maiden pelaajista kukaan muu ei ole pystynyt Pukin lisäksi yli kolmeen osumaan.

Pukin tavoin seitsemään maaliin ovat pystyneet Portugalin supertähti Cristiano Ronaldo sekä Serbian Aleksandar Mitrovic. Edellä on siis vain neljä pelaajaa. Koko EM-karsintojen maalitilastoa johtaa kymmenen maalia tehnyt Israelin Eran Zahavi. Yhdeksän maalia on tehnyt Venäjän Artem Dzuyba ja kahdeksan osumaa Englannin tehokaksikko Harry Kane ja Raheem Sterling.

Pukin tehokkuus maajoukkueessa ei mene koskaan ohi myöskään miehen seurajoukkueelta Norwichilta, jonka ykköspyssy suomalainen niin ikään on. Armenia-pelin ”Tupla-Pukin” jälkeen Norwichin Twitter-tilillä tyydyttiin toteamaan kylmänviileästi ”ruoho on vihreää”. Kotkan pojan maalit ovat siis englantilaisille jo itsestäänselvyyksiä, ja Veritaksen iltakin Pukille vain ”päivä toimistolla”.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.