Tim Sparv on tarkkaillut Bosnia-Hertsegovinan tähtipelaajaa: ”Ehkä tämän lohkon paras”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajilla on edessä elintärkeät ottelut.

Suomi on EM-karsintalohkossaan toisena, kun neljä karsintapeliä on enää jäljellä. Lohkokärki Italia menee menojaan kuuden pisteen päässä, mutta Huuhkajat on kolme pistettä edellä Armeniaa, ja lohkon kaksi parasta pääsee ensi kesän EM-lopputurnaukseen. Kyseessä olisi Huuhkajien historian ensimmäinen arvokisapaikka.

Lauantaina Suomi pelaa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan Zenicassa ja ensi viikon tiistaina Armeniaa vastaan Turussa. Marraskuussa vuorossa ovat vielä ottelut Liechtensteinia ja Kreikkaa vastaan.

Huuhkajien kapteeni ja keskikenttäpelaaja Tim Sparv ei stressaa, vaikka historiallinen arvokisapaikka on todella lähellä.

– Henkilökohtasesti mä tykkään pelata paineen alla, se on vaan kivaa. Se tarkoittaa, että on tehnyt jotain oikein. Mä en oo huolestunut, ettemme pelaisi omalla tasolla Bosniassa, koska tästä joukkueesta löytyy tarpeeksi kokemusta. Meillä on fiksuja pelaajia, kommentoi Sparv Huuhkajien livelähetyksessä Facebookissa.

Sparvin mukaan joukkueen sisällä tiedetään, että mitään ei ole vielä saavutettu.

– Mä luulen kaikkien ymmärtävän, että meillä on vielä neljä kovaa peliä edessä. Jalkapallossa kaikkea voi tapahtua. Ollaan aikaisemmin nähty, että viimeisessä pelissä voi tapahtua mitä tahansa. Tämä on aika nöyrä ryhmä, ja en ole huolestunut siitä, ettemmekö käsittelisi tällaisia pelejä hyvin.

Suomi on kärsinyt ainoat tappionsa lohkoa johtavalle Italialle ja voittanut muut pelinsä, joten se on kukistanut kaikki jäljellä olevat vastustajansa jo kerran.

Vaikka Armenia onkin taulukossa Suomen takana kolmantena, pidetään lauantain vierasottelua Bosnia-Hertsegovinaa vastaan kenties haastavimpana pelinä. Huuhkajat voitti Bosnia-Hertsegovinan kesäkuussa Tampereella 2-0. Tuolloin vierailta puuttui pelikiellon takia keskikentän tähti Miralem Pjanić.

Huono tuuri koetteli Bosnia-Hertsegovinaa myös tällä kertaa, sillä joukkueen kapteeni ja ykköshyökkääjä Edin Džeko ei pysty pelaamaan lokakuun karsintapeleissä loukkaantumisen takia lainkaan.

Sparv on pitänyt erityisesti silmällä Pjanićia, joka edustaa seuratasolla Italian hallitsevaa mestaria Juventusta.

– Se on ehkä tämän lohkon paras pelaaja. Sieltä puuttuu Džeko ja muita. Toivottavasti se helpottaa pelaamista vähän. Meillä on hyvä itseluottamus ryhmässä, ja kaikki on valmiina kaatamaan Bosnian taas.

Miralem Pjanić on kolminkertainen Italian Serie A:n mestari. Kuva: Getty Images

– Viime viikonloppuna mä scouttasin Pjanicia vähän, kun Juventus pelasi Interiä vastaan. Se on kyllä tosi hyvä pelaaja, mutta ehkä vähän aliarvostettu kuitenkin. Hän tekee niitä helppoja ratkaisuja tosi hyvin. Se liikuttaa palloa nopeesti ja pelaa tosi paljon eteenpäin. Meille on tärkeää, että pystymme kontrolloimaan hänet. Paljon juoksemista kärjille etenkin, että se ei saa rytmittää peliä niin kuin haluaa.

Sparv ei itse voinut pelata Suomen edellisessä karsintapelissä, Italiaa vastaan, koska hänen korttitilinsä oli täynnä. Lauantaina hän voi vapaasti häiritä Pjanićia hieman kovaotteisemmin, mutta Sparv muistuttaa, että Huuhkajien on pelattava fiksusti.

– Nyt mun korttitili on nollattu. Mä voin taas mennä taklaamaan vähän kovempaa. Mutta se on meille tosi tärkeää, että ollaan kurinalaisia vieraskentällä. Tehdään niitä tärkeitä juttuja hyvin, puolustetaan yhdessä. Toivottavasti kotikannattajat kääntyy heitä vastaan jossain vaiheessa.

– Se on ehdottomasti tärkeintä, että mennään sinne ja ollaan aktiivisia sekä puolustus- että hyökkäyspelissä. Mä en haluu nähdä sellaista joukkuetta, että mennään sinne ja ollaan passiivisia, koska mä en usko, että se sopii meille.

– Meillä on sen verran taitavia pelaajia meidän joukkueessa, että me voidaan mennä vaikeisiin paikkoihin pelaamaan hyvin, pitämään palloa ja pelaamaan meidän omaa peliä. Mutta kyllä ne vieraspelit, etenkin Itä-Euroopassa, on hankalia. Me tarvitaan äijämäisyyttä, kärsivällisyyttä ja kokemusta, koska sitä kautta saadaan hyvä tulos.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.